به گزارش ایسنا، از این رو و در آستانه سال نو میلادی، سازمانهای خیریه تلاش میکنند با دریافت کمکهای مالی به داد این بیخانمانها برسند.
سازمان آرشه که تقریبا ۳۰ سال پیش برای کمک به خانوادههای فقیر تاسیس شده تلاش میکند به کودکان هم کمک کند. زمانی که این نهاد شروع به کار کرد حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار کودک در آلمان در فقر مالی زندگی میکردند اما با وجود کاهش نرخ زاد و ولد، میزان فقر کودکان در این کشور سه برابر شده و به بیش از سه میلیون نفر رسیده است.
«آنته فورشتنائو» که مادر چهار فرزند است به یورونیوز میگوید تقریبا هر روز با فرزندانش برای صرف ناهار به آرشه میروند. او با اشاره به اینکه اجاره خانه او هم افزایش یافته، اضافه میکند: تقریبا دو ماه پیش پزشکان تشخیص دادند که به سرطان مبتلا شدم و از آن زمان دیگر نتوانستم کار کنم.
اما رهایی از تله فقر غیرممکن به نظر میرسد. «برنت سیگلکوو - بنیانگذار آرشه به یورونیوز - میگوید: فقر نه تنها مالی بلکه عاطفی هم هست و بسیاری از کسانی که ما از آنها حمایت میکنیم مادران مجرد هستند. ضمن اینکه زمانی که والدین به فرزندانشان اجازه شرکت در فعالیتهایی از جمله رفتن به سینما با دوستان یا همکلاسیهای آنها را نمیدهند، کودکان در معرض خطر منزوی شدن قرار میگیرند. برخی نیز به دلیل فقیر بودن مورد آزار و اذیت قرار میگیرند. در نتیجه دولت باید روی این کودکان سرمایهگذاری بیشتری کند تا آینده بهتری داشته باشند.
داوطلبانی که برای آرشه کار میکنند، هشدار میدهند که تعداد بیخانمانهایی که از ویلچر استفاده میکنند در حال افزایش است و تنها چند اتوبوس در پایتخت برلین هست که قابلیت انتقال این افراد نیازمند را به مکانهای گرم دارند.
«ماتیاس فورستر» از داوطلبان این موسسه به یورونیوز میگوید که اتوبوس میتواند تا غروب بدون توقف کار کند اما افراد معلول و ویلچری از بسیاری از این اتوبوسها نمیتوانند استفاده کنند. ضمن اینکه بسیاری از پناهگاههای شبانه در عرض چند ساعت ظرفیتشان تکمیل میشود.
اما فقر در خیابانها نیز نمایان است. طبق آمار رسمی، امسال سطح بی خانمانها در سراسر آلمان به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. اتوبوسهایی تعبیه شده که افراد بیخانمان را در برلین به پناهگاهها میرساند و به آنان غذای گرم و کیسه خواب میدهد اما با توجه به افزایش قابل توجه این افراد حتی اتوبوسها هم پاسخگوی نیازهای این افراد بیخانمان نیست.
با این حال این افراد بیخانمان گاهی از سوی مردم عادی هم مورد آزار قرار میگیرند و به جای اینکه به آنان کمک شود، مشکلات بیشتری برایشان ایجاد میکنند. «استفان»، یکی از کسانی است که زیر پلی در شرق برلین می خوابد. او به یورونیوز میگوید که بسیار در این مدت مورد آزار و اذیت قرار گرفته است. وقتی میخواهم بخوابم جوانان دست میزنند و ترقه در نزدیکی من منفجر میکنند که من را بترسانند. چند باری هم کوله پشتی و وسایلم را دزدیدهاند.
بنابر اعلام یورونیوز، کارشناسان معتقدند دولت آلمان نمیتواند به وعده خود برای پایان دادن به بیخانمانی در برلین تا سال ۲۰۳۰ جامه عمل بپوشاند.
اثرات جنگ اوکراین و مشکلات اقتصادی همچنین افزایش تعداد پناهجویان و مهاجران بخشی از مشکلاتی است که باعث شده این معضل به شکل پررنگتری خود را نشان دهد. اتفاقاتی که احزاب دستراستی و مخالف دولت تلاش می کنند با بهرهبرداری از آنها فضا را برای پیروزی خود در انتخاباتهای آتی مهیا کنند.
با نزدیک شدن به سال نو میلادی، مردم بیشتری در آلمان تلاش میکنند با اعطای کمکهای مالی همچنین هدیه دادن وسایل دیگر به موسسههای خیریه از این افراد بیخانمان حمایت کنند. با این حال آلمانیها معتقدند که دولت باید اقدامات بیشتری در این خصوص انجام دهد و به این افراد بیخانمان کمک بیشتری ارائه دهد.
بی خانمانی صرفاً مسأله کمبود مسکن نیست بلکه اغلب با فقر، عدم اشتغال و دسترسی به زیرساخت ها همچنین سایر مسائل اجتماعی مرتبط است که احتمالا باعث از دست دادن خانواده و احساس تعلق افراد در جامعه میشود.
بی خانمانی می تواند ناشی از شرایط خانوادگی، شخصی و بحران های اقتصادی باشد که شماری از این مشکلات عبارتند از: اختلالات روانی، فروپاشی خانواده، طلاق، جدایی و ترک، خشونت خانگی و کودک آزاری.