پاسخ سخنگوی اقتصادی دولت به اظهارات حسن روحانی

  4030414053 ۲۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت، به اظهارات اخیر حسن روحانی رئیس دولت قبل به طور مشروح و بر اساس آمارهای رسمی پاسخ داد.

پاسخ سخنگوی اقتصادی دولت به اظهارات حسن روحانی

به گزارش ایرنا، روز گذشته حسن روحانی، رئیس دولت یازدهم و دوازدهم، ویدیوی ضبط‌ شده‌ای را منتشر کرد. وی در این پیام تصویری، با ارائه برخی آمارهای مبهم، انتقادات مطروحه به عملکرد ۸ ساله دولتش را ناصحیح خواند و به دفاع از سال‌های منتهی به دهه ۹۰ پرداخت. روحانی در این ویدیو گزارش‌های رسمی بانک مرکزی و مرکز آمار پیرامون تورم، رشد اقتصادی و تشکیل سرمایه در سالهای دهه ۹۰ را «کذب» توصیف کرد و تورم ۶۰ درصدی را «دروغ» خواند.

سیداحسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت سیزدهم، در واکنش به این اظهارات به خبرنگار ایرنا گفت: دفاع از عملکرد سال‌های دهه ۹۰، علی‌الخصوص سال‌های پایانی آن جای تعجب دارد؛ زیرا آثار منفی و تبعات آن دوره همچنان در یاد و خاطره مردم زنده است.

وی با اشاره به آمارهای رسمی کشور افزود: در آن سال‌ها یکی از بدترین جهش‌های ارزی، تورمی و نرخ بیکاری را تجربه کردیم؛ به نحوی که در دولت یازدهم و دوازدهم به استناد آمار و گزارش رسمی مرکز امار و بانک مرکزی، نرخ تورم از میانگین ۲۵ درصد به بالای ۴۰ درصد و حتی در مقاطعی ۶۰ درصد افزایش پیدا کرد. به عنوان نمونه، بر اساس گزارش بانک مرکزی جمهوری اسلامی که در وبسایت بانک مرکزی در دسترس عموم است، شاخص نقطه به نقطه تورم در اسفندماه ۱۳۹۹ به ۶۵ درصد رسید . علاوه بر این، تورم سالانه نیز در شهریور ۱۴۰۰ معادل ۵۹.۲ درصد بود که طی ۸۰ سال اخیر نرخ بی‌سابقه‌ای بوده است. این آمار مراجع رسمی آماری کشور است و در همان دوره ثبت و ضبط شده و نمی‌توان منکر آن‌ها شد.

وی افزود چرا مردم را به دیدن سایت مرکز آمار برای بیکاری دعوت نمی‌کنید تا همه به چشم ببینند کمترین تورم دودهه اخیر متعلق به سال ۱۴۰۲ است؟ یا بیشترین صادرات غیرنفتی تاریخ ایران متعلق به سال ۱۴۰۱؟

سخنگوی اقتصادی دولت سیزدهم تصریح کرد: علاوه بر اینها در حوزه ارزی، صرفا در ۳ سال پایانی دولت دوازدهم شاهد افزایش ۴۵۷.۵ درصد در قیمت غیر رسمی دلار بودیم. در واقع با وجود انواع خسارت‌هایی که دولت وقت از طریق خلق ارز ۴۲۰۰ تومانی، شیوه تخصیص ارز و... ایجاد کرده بود و فعالان بخش خصوصی در همان دوره بارها از آن بعنوان «ام الفساد اقتصاد ایران» یاد کرده بودند، اما همچنان از این ناحیه نوسانات شدیدی به اقتصاد تحمیل می‌شد.

خاندوزی گفت: دولت سیزدهم از وقتی که روی کار آمد، تمام تلاشش این بود که همین خسارت‌های ایجاد شده در دولت قبل را جبران کند و شدت نوسانات را کاهش دهد. هرچند به دلیل برخی چالش‌های ارث رسیده از ۸ ساله گذشته، متوقف کردن کامل همه اسیب ها امکانپذیر نبود اما از شدت آنها کاسته شد و از وضعیت بحرانی خارج گردید. به نحوی که در این ۳ سال افزایش قیمت در بازار غیر رسمی ارز حدود ۱۰۸ درصد بود که به مراتب پایین تر از ۴۵۷ درصد سه سال پایانی دولت دوازدهم است.

وزیر اقتصاد با اشاره به وضعیت متغیرهای بخش حقیقی اقتصاد در دهه ۹۰ تصریح کرد: در بخش واقعی اقتصاد، یعنی متغیرهایی نظیر رشد اقتصادی، تشکیل سرمایه، اشتغال نیز عملکرد ۸ ساله دولت‌های یازدهم و دوازدهم در مقابل چشم کارشناسان و آحاد جامعه است. در کل آن ۸ سال، میانگین رشد اقتصادی ارقامی نزدیک به صفر بود و حتی میانگین رشد اقتصادی در ۳ سال پایانی دولت دوازدهم با نفت ۲.۵- درصد و بدون نفت حدود ۱ درصد بود.

خاندوزی گفت: زمانی در کشور عنوان می شد که مردم به خادم نیاز ندارند و مردم مدیر می خواهند! اما آن نگاه در پشت درهای بسته تصمیماتی را اتخاذ می کرد که موجب شد شد دهه ۹۰ در اقتصاد ایران به دهه افول بسیاری از شاخص های مهم اقتصادی تبدیل شود. به نحوی که در حوزه سرمایه گذاری، نه تنها اقتصاد ایران رشد نکرد و درجا هم نزد، بلکه سرمایه گذاری در کشور ۴۷ درصد کاهش یافت. شاخص های رشد و تورم دچار سخت جانی شده بودند به این معنا که نه رشد اقتصادی به راحتی افزایش می یافت و نه تورم به راحتی کاهش می یافت. یعنی اقتصاد ایران در دام و تله رشد پایین و سرمایه گذاری صفر و منفی گرفتار شده بود.

وزیر اقتصاد ادامه داد: دولت سیزدهم تلاش کرد این روند را تغییر داده و بنیان های رشد درازمدت اقتصاد کشور را تقویت کند که موجب شد اقتصاد کشور از تله رشد پایین و سرمایه گذاری منفی خارج شود.

به گونه ای که رشد اقتصادی که در سالهای ۹۷ تا پایان ۹۹ با نفت میانگین ۲۰- درصد و بدون نفت +۱.۱ درصد بود، در سه سال دولت سیزدهم با نفت ۵.۵+ درصد و بدون نفت ۴.۷+ شد. نرخ سرمایه گذاری نیز از میانگین ۱۳.۷- در سالهای ۹۷ تاپایان ۹۹ به ۳.۸+ در سه سال دولت سیزدهم بهبود یافت.

وی گفت: دولت گذشته الگویی جز پاس دادن چالش ها به اینده و موکول کردن حل مسائل به مذاکرات خارجی نداشت.

سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به ناترازی هایی که کشور در دولت قبل در حوزه انرژی و برق با آن مواجه بود، گفت: در شرایطی دولت سیزدهم بر سرکار آمد که تامین آب و برق مردم نیز به برخی مسائل خارجی گره خورده بود و برق خانه ها ۸ ساعت در روز قطع می شد. اما در دولت سیزدهم با ایجاد ۷ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی، ناترازی برق در کشور به ۸ هزار مگاوات کاهش یافت. و ناترازی های انرژی که میراث‌دهه ۹۰ است، در دولت سیزدهم با سرعت خوبی رو به کاهش رفت.

وی با انتقاد از شیوه مقایسه آمارهای اقتصادی در ایام انتخابات ادامه داد: متاسفانه برخی چهره‌های سیاسی و مدیران دولت وقت در بازه زمانی انتخابات صرفاً به مقاطع خاصی از اقتصاد ایران اشاره می‌کنند و در تلاش هستند با عکس یادگاری فرضاً با ارقام مثبت سال ۱۳۹۵، که البته در مورد آن سال نیز نکات مهمی وجود دارد، کل عملکرد ۸ ساله و نوسانات شدید سال‌های پایانی دهه ۹۰ را به دست فراموشی بسپارند. این شیوه از بیان مسائل شاید در ایام انتخابات کارساز باشد، اما نگران‌کننده است که رئیس دولت وقت و یا برخی چهره‌های دیگر به این باور رسیده باشند که تصمیمات غلط و هزینه‌هایی که بر اقتصاد ایران تحمیل کردند، مسیر درستی بوده است!

افت ۲۱ درصدی ارزش دلاری بورس در دولت روحانی

وزیر اقتصاد با اشاره به اظهارات حسن روحانی که گفته است در دولت او ارزش دلاری بورس طی ۸ سال رشد ۸.۵ درصدی و در سه سال دولت سیزدهم ریزش ۴۶ درصدی داشته، گفت: اولا خیلی عجیب است که دولتیان کوره پول‌سوزی بورس ۱۳۹۹ رویشان میشود در باره بورس کلمه‌ای حرف بزنند. ثانیا این ادعا درست نیست؛ با بررسی آمار ها طی ۳ سال یعنی از تاریخ ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ که ایشان در انتخابات پیروز تا تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ که ایشان به شهادت رسیدند ارزش دلاری بازار بورس از ۲۷۶ میلیارد دلار به ۲۱۰ میلیارد دلار رسید یعنی یک افت ۲۴ درصدی و مشخص نیست عدد ۴۶ درصدی ریزش چه گونه محاسبه شده است؟ این افت برای فاصله روز انتخاب آقای روحانی تا خرداد ۹۷ یعنی ۵سال افول حدود ۵۰ درصدی است و حتی برای ۳سال نخست دولت روحانی نیز ۲۱درصد افت را نشان می‌دهد.

صادرات بنزین ناشی از متوقف شدن چرخ اقتصاد و زندگی مردم بود؛ نه تدبیر دولت وقت

سخنگوی اقتصادی دولت درباره ادعای روحانی درباره صادرات بنزین در دولت دوازدهم نیز گفت: دولت دوازدهم بدلیل ناتوانی در کنترل کرونا، چرخ اقتصاد و زندگی مردم را متوقف کرد و با ایجاد ممنوعیت در ترددهای بین شهری عملا زمینه مصرف بنزین را کاهش داد. یعنی بدون هیچ تدبیر قیمتی و غیرقیمتی برای کاهش مصرف بنزین و صرفا بدلیل شیوع کرونا و ایجاد ممنوعیت در ترددها، با افت شدید مصرف بنزین مواجه و شرایط برای صادرات مازاد بنزین فراهم شد.

وی ادامه داد: شاهد این ادعا این است که با اغاز دولت سیزدهم و واکسیناسیون گسترده و مهار کرونا، و به حرکت درامدن چرخ اقتصاد و عادی شدن زندگی مردم و رفع محدودیت های تردد، به یکباره شاهد افزایش مصرف بنزین از ۸۰ میلیون لیتر در روز به ۱۰۰ و سپس ۱۲۰ میلیون لیتر در روز بودیم.

خاندوزی ضمن اشاره به آخرین گزارش بانک جهانی پیرامون وضعیت فقر گفت: من مدعی نیستم که طی ۳ سال دولت سیزدهم توانستیم تمام سال‌های سیاه و تاریک دهه ۹۰ را جبران کنیم، اما مردم طی این ۳۳ ماه مشاهده کردند که دولتی سرکار آمده بود که اراده جدی داشت تا مشکلات مردم و کشور را حل کند، نه اینکه دست روی دست بگذارد تا شاهد از بین رفتن جان و مال مردم باشد. برخی از اقدامات دولت سیزدهم در کنار نتایج بلندمدت، نتایج کوتاه‌مدت نیز داشته و برخی دیگر مانند اصلاحات مالیاتی، انضباط بخشی مالی و... ابزارهایی هستند که دولت‌های بعدی از آن بهره‌مند خواهند شد و نتایجش را طی سالهای اینده شاهد خواهیم بود.

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: در خصوص نتایج کوتاه‌مدت بد نیست به تازه ترین گزارش بانک جهانی اشاره کنم که در آن اعلام شده طی ۳ سال گذشته فقر در ایران کاهش یافته و از ارقام حدود ۲۹ درصد به ۲۲ درصد رسیده است و طی این مدت حدود ۶ میلیون ایرانی از وضعیت زیر خط فقر خارج شده‌اند.

خاندوزی گفت: دولت سیزدهم تلاش کرد اقتصاد کشور را به ریل توسعه و پیشرفت بازگرداند و اکنون امار مراجع رسمی موید آن است که اقتصاد از بن بست دهه ۹۰ خارج و به ریل توسعه و پیشرفت بازگشته است. حتماً این مسیر باید استمرار پیدا کند و اصلاً نباید به آمار و بهبودهای فعلی دل خوش کنیم، اما انکار دستاوردهای اقتصادی دولت سیزدهم از سوی کسانی که با تصمیمات و بی تصمیمی بیشترین اسیب را به کشور و اقتصاد مردم وارد کردند، پذیرفتنی نیست. ترس مردم بیشتر از تکرار خاطره تلخ بی‌دولتی سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۵۴۶۳۸۱۰۰:۱۵:۰۶ ۱۴۰۳/۴/۱۵
جناب دکتر خاندوزی وزیر محترم شهید رییسی در تاریخ ۳۱ خرداد پاداش های کلانی به حساب اعضای هییت مدیره بانک های اصل ۴۴ رفته و متعاقب آن یک پاداش کلان دیگر ۹۰۰ میلیون تومانی هم جداگانه به عنوان پاداش مجامع برای هییت مدیره های سه بانک اصل ۴۴ تصویب شده لطفا به این زیاده خوری ها در شرایط سخت زندگی عموم مردم رسیدگی کنید و رضایت روح شهید خدمت را فراهم نمایید
ناشناس۳۵۴۶۸۸۴۱۱:۲۸:۱۲ ۱۴۰۳/۴/۱۵
لطفا قانون از کجا آورده ای را به عنوان پایلوت از مدیران بانکی آغاز کنید
ناشناس۳۵۴۷۰۴۵۱۳:۲۸:۰۴ ۱۴۰۳/۴/۱۵
مدیران این بانک ها عروسیشون بوده هم پاداش ترازنامه هم پاداش مجمع عمومی و هم سودهای بسیار کلان سهام از سهام های ترجیحی مفت و مجانی که به آنها داده شده و در طی سالیان با هر بار افزایش سرمایه بانک تعداد‌آنها نجومی شده است
ناشناس۳۵۴۶۳۹۹۰۰:۳۱:۲۸ ۱۴۰۳/۴/۱۵
آقای خاندوزی! به سخنان سه سال پیش شهید رئیسی در مراسم تنفیذ که میگویند دولت را با تورم ۴۴ درصد تحویل گرفتم و لحظه ای بعد میگویند بالای ۴۴ درصد ، جه نظری دارید؟
ناشناس۳۵۴۷۱۸۲۱۵:۳۳:۱۳ ۱۴۰۳/۴/۱۵
تورم سالانه 44 و تورم نقطه به نقطه 60 درصد و تورم تولید کننده 100 درصد
ناشناس۳۵۴۶۴۲۳۰۰:۵۲:۳۴ ۱۴۰۳/۴/۱۵
روحانی همچین چیزهایی گفته؟
ناشناس۳۵۴۶۴۳۴۰۱:۰۰:۰۲ ۱۴۰۳/۴/۱۵
جناب خاندوزی لطفا در دادن آمار ها تامل بیشتری بنمایید
ناشناس۳۵۴۶۵۱۷۰۳:۲۰:۲۷ ۱۴۰۳/۴/۱۵
حسن روحانی یا حجت الاسلام حسن روحانی؟
ناشناس۳۵۴۶۵۳۹۰۴:۰۵:۱۰ ۱۴۰۳/۴/۱۵
واقعیت این سه سال شما هم بالاخره عیان خواهد شد.
ناشناس۳۵۴۶۵۸۵۰۶:۱۲:۴۴ ۱۴۰۳/۴/۱۵
انشاا...مناظره زنگنه جلیلی
سعید۳۵۴۶۶۴۱۰۷:۵۴:۴۳ ۱۴۰۳/۴/۱۵
مشروح سخنان آقای روحانی را داخل سایت ندیدم
ناشناس۳۵۴۶۶۵۱۰۸:۰۷:۲۸ ۱۴۰۳/۴/۱۵
پس چرا با افرادی که با آمار غلط در صدد جمع آوری رای هستند هیچ برخوردی نمیشود
ناشناس۳۵۴۶۶۷۶۰۸:۳۶:۰۶ ۱۴۰۳/۴/۱۵
به گزارش بانک جهانی در دهه 90 میانگین درامد سرانه ایرانیان فقط شش دهم درصد بود یعنی هیچ ! این نتیجه دیپلماسی التماسی دولت روحانی بود.
ناشناس۳۵۴۶۷۴۸۰۹:۴۸:۲۳ ۱۴۰۳/۴/۱۵
مگر اظهارات اقاي روحاني را منتشر كرديد
ناشناس۳۵۴۶۷۶۴۰۹:۵۸:۴۵ ۱۴۰۳/۴/۱۵
امام علی ع: «من با این مرکب و با این خرقه به خلافت آمدم و اگر با بیش از اینها بروم خیانت کرده‌ام »
ناشناس۳۵۴۶۸۳۳۱۰:۴۶:۰۳ ۱۴۰۳/۴/۱۵
دولت غربگرا کشور را 30 سال عقب بردن هنوز مدعی هم هستند و این عجیب هست درحالی که باید ساکت باشند
ناشناس۳۵۴۶۹۲۰۱۱:۴۴:۳۳ ۱۴۰۳/۴/۱۵
در دولت روحاني در مدت 8 سال دلار با خروج از برجام 7 برابر شد درحالیکه در 4 سال اول و قبل از خروج ترامپ دیوانه از برجام قیمتها ثابت بود و به استناد آمار بانک مرکزی 2 سال تورم تک رقمي را ومردم تجربه کردن!اما در دولت ریسی در همان 3 سال اول دلار 3 برابر شد و گ.شت و مرغ و دارو و مالیات و ..... بین 4 تا 10 برابر شد و در ضمن با تصويب قانون بازنشستگي قشر حقوق بگیر مثل من بدبخت تر از قبل شدن
ناشناس۳۵۴۶۹۹۷۱۲:۴۸:۳۱ ۱۴۰۳/۴/۱۵
حالا شما هم میرید و بعدی میاد همینا رو در مورد شما میگه ... مگه بار اول هست داریم از اینا میبینیم
م.م.ص۳۵۴۷۰۶۰۱۳:۳۹:۳۵ ۱۴۰۳/۴/۱۵
بااحترام،فرمایش وزیرمحترم کاملاصحیح ومتین هست.
ناشناس۳۵۴۷۰۷۴۱۳:۴۶:۱۹ ۱۴۰۳/۴/۱۵
ملاک من در تشخیص موفقیت هر دولتی اندازه و محتویات سفره خودمه.
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های دیروز

    1. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

    2. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

    3. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

    4. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

    5. کشوری که بازیچه رقابت های حزبی آمریکا شد

    6. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

    7. سران سه‌قوه در خصوص لزوم رفع مسدودسازی اتفاق نظر دارند

    8. شیطان بزرگ باز هم پیش نویس قطعنامه آتش بس غزه را وتو کرد

    9. ادعای گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر اورانیوم با غلظت ۶۰ درصد را پذیرفت

    10. متن کامل پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی ارائه شده به شورای حکام؛ به ایران تا بهار ۱۴۰۴ مهلت داده شد  

    11. انتقال پایتخت وارد مرحله جدیدی شد

    12. رسایی: یک جریانی که ۸ سال کشور را به قهقرا برد امروز کنار گوش رئیس جمهور ایستاده است

    13. قتل شوهر با همدستی پسرعمه

    14. خودروسازی ایران؛ از دست ایلان ماسک هم کاری ساخته نیست !

    15. حزب‌الله: اگر قدرت مقاومت نبود، آمریکا به دنبال راه حل نمی‌آمد

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

    2. باز هم در باغ سبز !

    3. جابجایی مرزهای وقاحت!

    4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

    5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

    6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

    7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

    8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

    9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

    10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

    11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

    12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

    13. چطور ترازش کنیم؟!

    14. درد بیمار و ناز طبیبان !

    15. فرزندان ظریف کجا هستند؟

    16. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

    17. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

    18. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

    19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

    20. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

    21.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

    22. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

    23. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

    24. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

    25. نامه مجلس به رهبری درباره ساماندهی کارکنان

    پربحث‌های اخیر

      پربحث‌های هفته

      1. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

      2. چطور ترازش کنیم؟!

      3. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

      4. هجوم تهرانی ها به این منطقه برای خرید مسکن/ واحدهای کوچک هم نایاب شد  

      5. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

      6. همتی: معتقد به اقتصاد دستوری نیستیم

      7. افزایش نرخ عوارض ۵ آزاد راه کشور از اول آذر+ نرخ جدید 

      8. قیمت‌های جدید محصولات ایران خودرو و سایپا ابلاغ شد

      9. رونمایی از یک نامه جنجالی/ قیمت خودرو را ۸۰ درصد گران کنید  

      10. گرانی ۴۰ درصدی بنزین، خبر قطعی یا تشویش اذهان عمومی؟

      11. آقای همتی! بالاخره نقدینگی کم است یا زیاد؟

      12. کارمندان دولت حتما بخوانند/ میزان افزایش حقوق ۱۴۰۴ کارمندان ۳۰ درصد می‌شود؟  

      13. قالیباف: همه در کشور برای خلق ثروت جدید تلاش کنیم

      14. فرزین: ۱۲۰۰ همت خلق پول جدید داشتیم

      15. نرخ ارز نیما و توافقی بهم نزدیک می‌شود/۱۷۰۰همت رانت توزیع شد

      16. خودروسازی ایران؛ از دست ایلان ماسک هم کاری ساخته نیست !

      17. موافقت کمیسیون تلفیق با کاهش تعرفه واردات خودرو به ۶۰درصد

      18. حمایت وزیر اقتصاد از رفع فیلتر

      19. توضیحات حضرتی درباره افزایش قیمت خودرو

      20. کارخانه سایپا در سوریه تعطیل شد

      آخرین عناوین