یکی از پیشکسوتان رادیو گفت: دکتر حسن خجسته در زمان حضورش در رادیو همواره منشاءنوآوری و خلاقیت بود و مدت زمان حضور او در صداوسیما بخشی از تاریخ انکارناپذیر این رسانه است.
خبرگزاری فارس- گروه رادیو و تلویزیون: به دنبال اظهارنظر حسن خجسته( معاون اسبق صدای جمهوری اسلامی ایران) در انتقاد از کسانی که انتخابات را تحریم کردند، احمدینژاد در ادعای عجیبی او را متهم کرد قصد سفر به سرزمینهای اشغالی را داشته و به همین دلیل از صداوسیما برکنار شده است.
پس از این ادعا، سیدعزتالله ضرغامی رئیس وقت صداوسیما به این موضوع واکنش نشان داد و ضمن ابراز تعجب، این موضوع را تکذیب کرد.
در همین رابطه دکتر اکبر نصرالهی نیز گفت: بعضیچیزها هرگز به برخی افراد نمیچسبد؛ ادعای احمدینژاد در مورد دکتر حسن خجسته از همین حرفهای نچسب است.اما چرا رئیس جمهور اسبق همیشه حاشیهساز، دروغ به این بزرگی را گفت؟ از جمله دلایلش بیماری شخصیت نمایشیاش است؛ مدام دروغهایی میگوید و هر کاری میکند که به او توجه شود.
به گزارش فارس، «حسن خجسته» نامی آشنا برای اهالی رادیو و رسانه و ارتباطات است و علی رغم اینکه سالهاست از رادیو رفته، اما همچنان به عنوان «پدر رادیو» شناخته می شود.
**دارابی: «خجسته» مدیری دانشمند است
در همین رابطه «علی دارابی» که از مدیران هم دوره خجسته در سازمان صداوسیما به شمار می رود، در گفت و گو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس گفت: حسن خجسته از مدیران خوشنام، کار بلد، با سواد، مردمی و متواضع سازمان صدا و سیما بوده و هستند. ایشان که در معرض استاد تمامی هستند، کتابها و مقالات زیادی نوشته اند و کار در صدا و سیما را از مراحل پایین آن آغاز کردند و بعد از آن به معاونت صدا و همچنین معاونت برنامه ریزی رفتند. ایشان در مسئولیتهایشان همواره منشاء دگرگونی و نوآوری بودند و یکی از ویژگیهای ایشان نوآوری و خلاقیت بوده و مشهور به این است که مدیری کاربلد و به معنای واقعی نظریه پرداز و دانشمند است.
وی ادامه داد: من به لحاظ کاری با ایشان ماموریت های بسیاری رفته ام و از نزدیک سلامت اخلاق و رفتارشان را دیده ام. در زمانی هم که نایب رئیس انجمن اتحادیه رادیو تلویزیون های آسیا و اقیانوسیه بودند نیز می دیدم که با چه غیرتی از انقلاب و نظام سخن می گفتند. ایشان همواره بسیار محبوب و مقبول کارکنان سازمان صدا و سیما بودند و هم اکنون هم مشغول تدریس در دانشگاه سازمان صدا و سیما هستند.
ایشان در ادوار مختلف منشاء خدمات و تلاش بودند و در تاریخ صدا و سیما اگر بخواهیم درباره تاریخچه و عملکرد صدا و سیما بنویسیم بخشی از آن مربوط به حسن خجسته است.
**گیل آبادی: تمام زندگی «خجسته» شرافت مبارزه است
یکی دیگر از کسانی که با حسن خجسته همکاری مستقیم و نزدیکی داشته، «شهرام گیل آبادی» است که در زمان حضور خجسته در معاونت صدا، مدیر شبکه رادیوی جوان بود. او نیز در گفت و گو با فارس اظهارداشت: بعضی ها تمام زندگی شان شرافت مبارزه است و بعضی ها نشانه گیری شان نابودی جهل است و تمام لحظه لحظه پربرکت زندگی شان پر از دغدغه های دردمندانه است برای توسعه فکری جامعه شان. برخی اگر نقد می کنند، مطلبی می نویسند، تحلیل می کنند، مدیریت می کنند، برنامه ای می سازند و شرافتمندانه سر کلاس درس می دهند و نفس می کشند با یاد کسانی که در کنارشان هستند، یاد گرفته اند که بزرگی کنند چون تمام حرکاتشان با قصد قربت و رنگ مایه الهی است.
وی تصریح کرد: بعضی ها معلم الهی هستند که حرم نفسان روی صورت هر گمراهی می نشیند، زنده اش می کند و دکتر حسن خجسته معلمی شرافتمند است که رسانه فهم و رسانه دان و مدیر رسانه بی بدیلی در جمهوری اسلامی و کشور است که قدرش به اندازه بزرگی و دانش و معرفت و قلبش هیچ موقع شناخته نشده است.
گیل آبادی اظهارداشت: این دانشمند بزرگ یکی از مفاخر ملی ماست که هرچه در زندگی ایشان ژرف می شویم، می بینیم هیچ وقت دچار ژاژخایی و ژاژ بودن نشده است و دکتر حسن خجسته یک مبارز و رزمنده رسانه ای است که همیشه در هر جایی که بوده برای مردم کشورش خدمت کرده و به عشق وطنش تمام هستی و وجود خود را خرج کرده است و خداوند هم رزق فکری به ایشان عطا کرده است. خود من افتخار شاگردی ایشان را داشته ام و همین یکی از صفحات زرین تاریخ و زندگی من است.
وی گفت: دکتر حسن خجسته در سازمان صداوسیما با نگاه تحول خواهانه خود توانست یک چیزهای را پایدار کند و آینده پژوهی که نسبت به مسائل در برنامه سازی و نگاه اداره رسانه ملی داشت، اگر بر اساسش عمل می شد و با روشن بینی مطئمنا امروز تنگناهایی که رسانه ها با آنها مواجه هستند، روبرو نمی شدند. ایشان یکی از سرمایه های ملی هستند که به وجودشان افتخار می کنیم.
**خزائی: خجسته مدیری خلاق و منشاء اثر است
«حمیدرضا خزائی» نامی آشنا برای اهالی رادیوست. او از پیشکسوتان رادیو به شمار می رود و در دوران جنگ تحمیلی مدیریت رادیو جبهه را برعهده داشته است. او درباره حسن خجسته به فارس گفت: دکتر خجسته از همکاران آموزش و پرورش بود که در مهرماه سال ۷۰ به دعوت آقای علیاصغر پورمحمدی وارد رادیو شد و در گروه اجتماعی میدان ارگ کارش را آغاز کرد بعد از آن آهسته با شم برنامهسازی که داشت برنامه سلام صبح بخیر را روانه آنتن کرد و در ادامه تجربیاتش رادیو تهران را در کنار رادیو سراسری راه اندازی کرد.
وی ادامه داد: هدف این شبکه رادیویی پرداختن به تهران بود و تمام قشرهای مردم که در این شهر بزرگ و فعالیت میکردند در برنامه حضور داشتند. او طرح رادیو تهران را در سال ۷۳ داد و با این شروع خیلی خوب توانست مدیر رادیو تهران شود. در رزومه کاری اش برنامه سلام صبح بخیر و سلام تهران را دارد که در ادامه آن هم برنامه پرمخاطب تابستان ۷۳ را برای عصر تدارک دید. او در زمان حضورش در رادیو از تمام ظرفیتهای رسانه استفاده کرد و توانست بین مردم و برنامهها ارتباط دوسویه برقرار کند.
خزائی تاکید کرد: خجسته تمام نیازهای شهری را در برنامه تابستان ۷۳ گنجانده بود و در مقطعی که مدیریت رادیو تهران و رادیو پیام را برعهده داشت، با برنامهریزی و آیندهپژوهی و توجه به هنر و ادبیات و استفاده از ظرفیت های انسانی و بهره گیری از کارشناسان هنرمندان توانست مردم را با رادیو آشتی دهد. او در این برنامه های شبانه از آقای صالح علا، مرحوم آهی، کاکاوند و... بهره گیری میکرد و از ساعت ۱۰ تا ۲۲ شب این عزیزان در رادیو حضور داشتند.
وی اظهارداشت: همچنین او در آن زمان شورای موسیقی رادیو را تشکیل داد که منجر به احیای بسیاری از موسیقی هایی شد که پیش از این از آنها استفاده نمی شد یک بخش از این برنامهها متعلق به گلهای رادیو بود که اهالی این شورا با یک بررسی کارشناسانه موسیقی های بسیاری از آنها را که آهنگسازان خوب کشور تهیه کرده بودند، وارد رادیو پیام کردند. استقبال از این برنامهها به جایی رسید که آهنگسازان خوب کشورمان آلبوم های خود را برای رادیو میفرستادند تا بعد از ارزیابی و بررسی از رادیو پخش شود. این موسیقیهای فاخر نیز تاثیر بسیاری در جذب مخاطب داشت و مردم بهره بسیاری می بردند.
مدیر رادیو جبهه توضیح داد: همچنین با درایت حسن خجسته کانون ادبیات ایران نیز در رادیو راه اندازی شد و نقشه آن این بود که نویسندگان و هنرمندان را جذب کند که بعد از مدتی وارد بازار کار رادیو بشوند. خیلی از کسانی که در که در رسانهها و روزنامهها کار میکردند نیز به رادیو آمدند و همچنین جشنواره بیدل را برگزار کرد. دکتر خجسته همواره به پژوهش خیلی توجه دارد و دوست داشت که رادیو در جایگاه واقعی و حقیقی خودش باشد و در مدت زمان ۱۰ سالی که در معاونت صدا بود همین کار را کرد و موفق شد رادیو را به عنوان رسانهای گرم در خانوادهها جا بیاندازد.
وی تصریح کرد: او همچنین چند شبکه رادیویی تخصصی دیگر نیز راه اندازی کرد که از جمله آنها میتوان به رادیو ورزش و رادیو گفتوگو اشاره کرد. رادیو گفت و گو یکی از محفل هایی بود که توانستیم خیلی از کسانی که در رادیوهای سراسری جایی نداشتند را به آنجا بیاوریم و به معنای واقعی کرسی آزاد اندیشی بود و از ساعت ۱۸ تا ۱۲ شب کارشناسان مخالف و موافق در آن به بحث می پرداختند و همچنین در رادیو گفتگو از مجریان و کارشناسان دانشگاهی استفاده شد که جزو اقدامات ارزشمند بود.
خزائی ادامه داد: وی همچنین وقتی که از رادیو به معاونت برنامه ریزی سازمان نیز رفت آنجا هم توانست منشاء اثرات بسیاری باشد و پس از رفتن او در دانشگاه صدا و سیما هم به کارهای پژوهشی و علمی پرداخت و بعدها جزو هیئت امنای ریاست دانشگاه و رئیس دانشکده فرهنگ و هنر ارشاد شد و در حوزه رسانه فعالیت های بسیاری کرده است و خیلی از رسانه هایی که در این زمینه دفاع شده حاصل تلاش ایشان بوده است. آقای خجسته مدیری اخلاق مدار بی ادعا است که به مدیریت انسانی اهمیت بسیاری میدهد. و زمانی که در رادیو بود جایگاه رادیو را ارتقاء داد و به عوامل رادیو نیز اهمیت بسیاری می داد تا جایی که بسیاری از آنها را با نام کوچک میشناخت.
وی تاکید کرد: حسن خجسته بسیار اهل ریسک بود و در این زمینه میتوان به پخش بسیاری از دادگاه های مهم آن زمان از جمله دادگاه خفاش شب اشاره کرد. او جایگاه سازمان را در بین الملل جا انداخت و راهاندازی جشنواره رادیو و همچنین جذب اساتید دانشگاه نیز گامهای دیگری بود که او برداشته است. آقای خجسته یکی از مدیران و اساتید بارز و همسو در جهت جمهوری اسلامی است که خیلی خوب توانست بدون حاشیه و با برنامهریزیهای دقیق به جایگاه رادیو ارتقا بدهد.
وی اظهارداشت: او توانست بودجه رادیو را بالا ببرد و این رسانه را بسیار تقویت کرد و همچنین سعی کرد از کاربرد و ویژگی های سرعتی رادیو بهره زیادی ببرد. به مدیران خود اختیار می داد و همین باعث شده بود تا با عشق و علاقه برای رادیو کار کنند. خجسته در زمان حضورش در رادیو توانست تمام پرسنل رادیو را بیمه کند و این کار را در معاونت برنامهریزی هم انجام داد. او زمانی که در رادیو بود، همواره موج ایجاد میکرد و رسانهها را به واکنش وا می داشت