به گزارش ایرنا، محمدعلی زلفیگل در آیین تکریم زحمات و خدمات دکتر محمود نیلی آبادی در زمان تصدی ریاست دانشگاه تهران و معارفه دکتر سید محمد مقیمی به عنوان رئیس جدید دانشگاه تهران اظهار داشت: برای رسیدن به موفقیت، داشتن همدلی و اتحاد در تلاشی همه جانبه ضروری است. همچنین داشتن برنامه در مدیریت بسیار مهم است و باید بدانیم با چه چالشهایی مواجه هستیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: داشتن برنامهریزی، راهبرد و نقشه و اقدام موثر، مسیر اصلی موفقیت در حوزه مدیریت است.
زلفی گل توضیح داد: نباید نسبت به برنامههای کشور بی تفاوت باشیم. دانشمندان و اندیشمندان کشور باید برنامههای قبلی توسعه کشور را آنالیز کنند و نقاط ضعف آنها را رفع کنند و برای برنامه هفتم توسعه کارهای تحقیقاتی و پژوهش محور انجام شود.
وی افزود: خدا را شاکر هستم که دانشگاههای ما سرمایه هایی دارند که در هر کجا قرار گیرند، به آن مکان ارزش و وجاهت میدهند. اگر امروز به توفیقاتی در نظام جمهوری اسلامی در عرصههای مختلف اقتصادی، فناوری و علمی دست یافته ایم، مدیون زحمات دانشگاهها هستیم. همه افرادی که کشور را اداره میکنند، از دانشگاهها برخاسته شده اند.
وزیر علوم با بیان اینکه امیدواریم همان طور که در علم رتبه اول منطقه را داریم، در فناوری نیز این رتبه را کسب کنیم، گفت: سیستم مدیریتی باید بپذیرد که ظرفیت موجود در دانشگاهها است کشور را اداره میکند. اکنون صندوق علوم، تحقیقات و فناوری در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است. بر این اساس درصدی از بودجه دولت در این صندوق قرار خواهد گرفت تا به بخش هایی از آموزش عالی از جمله موضوع پایان نامهها اختصاص یابد.
زلفی گل ادامه داد: یکی از مشکلاتی که کشور ما داشته و به فرهنگ تبدیل شده است، این است که زحمات گذشتگان نادیده گرفته میشود. بنده از زحمات تمام وزرای قبلی قدردانی میکنم اینکه ما رتبه اول را در منطقه داریم، نشان دهنده تلاشهای همین اساتید است. امیدواریم در این دوره از تجربه زحمات روسای قبلی استفاده شود.
زلفی گل افزود: به روسای دانشگاهها توصیه کرده ام که باید جلسات متعددی را با روسای قبلی دانشگاهها داشته باشند و با یکدیگر به بررسی نقاط ضعف و قوت دانشگاه بپردازند؛ چرا که روسای قبلی سرمایه ما هستند و در حقیقت موفقیت نتیجه وحدت و محبت است ما این روحیه را باید به دانشجویان منتقل کنیم. دانشجویان ما بسیار باهوش هستند و اگر ما به عنوان مدیران اینگونه عمل کنیم، آنها نیز از ما الگوبرداری خواهند کرد.
وی گفت: علاوه بر این، باید نسبت به سرنوشت کشور بیشتر حساس باشیم و در تصمیم سازیها مشارکت داشته باشیم. تصمیمات مسئولان بسیار مهم است و باید با تکیه بر علم و دانش باشد. این چیزی است که باید متفکران، اندیشمندان و دانشمندان کشور آن را ارائه دهند.
وزیر علوم با بیان اینکه وقتی موفقیت یا دستاورد مهمی در دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی حاصل میشود، آن موفقیت برای همه است نه فقط برای شخص رئیس دانشگاه، اظهار داشت: همه باید دست به دست هم دهیم، از دانشجویان گرفته تا کارکنان که یاوران علمی هستند و اساتید، دانشمندان و اندیشمندان تا بتوانیم به موفقیتها و پیشرفتهای بزرگ برسیم.
شغل فارغ التحصیلان باید با رشته تحصیلی آنها مرتبط باشد
وی تاکید کرد: مدیران باید مجری اندیشمندان کشورها باشند. اجازه ندهیم این برنامه های مهم در جلسات تنظیم شوند بلکه تنظیم هر بند این سندها باید نتیجه ده ها پایان نامه و پژوهش باشد. خواهش من این است که اساتید دانشگاه نسبت به سرنوشت کشور و تصمیم سازی بیشتر فعال باشند.
زلفی گل خاطرنشان کرد: خواهش می کنم استادان و دانشجویان در بخش علوم، تحقیقات و فناوری برنامه توسعه هفتم به بنده بگویند چه کارهایی باید انجام دهیم. به طور مثال پذیرش دانشجو در حال حاضر بر اساس نیاز ما نیست و ما موظف هستیم در دانشگاه های دولتی بر اساس نیاز امروز و فردا دانشجو بپذیریم.
وی افزود: چرا نباید رصد کنیم که شغل فارغ التحصیلان ما چه هست و آیا مرتبط هست یا نه. آینده فرزندان را باید رصد کنیم. چرا بخش اعظم پایان نامه های ما نباید کاربردی شود؟ چرا نباید شفافیت را در رأس کارهایمان قرار دهیم؟
کسی که تلاش کمتری میکند باید حقوق کمتری بگیرد
وزیر علوم تصریح کرد: می توانیم از هوش مصنوعی برای مدیریت بهتر اعضای هیات علمی و یاوران علمی استفاده کنیم. چرا باید حقوق را برای همه اضافه کنیم؟ کسی که تلاش کمتری می کند، حقوقش باید کمتر باشد. آیا دریافتی کسی که تلاش کمتری می کند باید با کسی که بیشتر تلاش می کند، باید یکی باشد؟ در این زمینه ما در حال تدوین نظام سنجش و انگیزش پرسنل هستیم.