ماهرانه با زبان چرب و نرم از پشت سیم تلفن و با نوشته ها و عکس ها فریب مان میدهند تا آنجا که ندیده و نشناخته اغوا شده و بی آنکه بدانیم هر آنچه را که میخواهند انجام میدهیم؛ از دادن اطلاعات حساب بانکی گرفته تا واریز وجه؛ آن هم بی چون و چرا! اما بعد از واریز وجه تازه آن روی سکه معلوم میشود آن موقع هست که دیگر حساب خالی شده و حسرت مال از دست داده باقی مانده و آه و واویلا دیگر سودی ندارد!
* کلاهبرداری با ترفند فالگیری و رمالی در فضای مجازی
فالگیرند؛ آن هم از نوع مجازی! فن بیان خوبی داشته و با معرفی خود به عنوان فردی کاربلد و با تبلیغات گسترده تحت عنوان رفع مشکلات خانوادگی و زناشویی، طلسم بچه دار شدن، دستیابی به ثروت و ... افراد را ترغیب به گرفتن فال و دعانویسی کرده و از این طریق اقدام به کلاهبرداری از کاربران میکنند.
در ادامه هم با ارائه یک شماره حساب از قربانیان میخواهند پول را به حساب اعلامی آنها واریز کنند تا نسخه رمالی یا دعانویسی را دریافت کنند ؛ البته همیشه این موضوع به دریافت مبلغ ختم نشده و این کلاهبرداران با سوءاستفاده از ناآگاهی افراد، آنها را به صفحات فیشینگ هدایت کرده و اقدام به سرقت اطلاعات کارت اعتباری و سوءاستفادههای مالی میکنند.
شبکههایاجتماعی اینستاگرام، تلگرام و کلاب هاوس بسترهای فعالیت آنهاست تا جاییکه ترویج مسائل خرافه در شبکههای اجتماعی یکی از شگردهای این شیادان است.
* کلاهبرداری ۶ میلیارد تومانی دعانویس اینستاگرامی!
چندی پیش تعدادی از شهروندان با تنظیم شکایتی مبنی بر کلاهبرداری با ترفند فالگیری و رمالی در شبکه اجتماعی اینستاگرام به پلیس فتا فارس مراجعه کرده و بررسی موضوع به صورت ویژه در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.
شکات بیان کردند که در اینستاگرام با یک آگهی تحت عنوان رمال و دعانویس مواجه شده و ضمن برقراری تماس با فرد تبلیغ کننده مبلغی وجه به حساب وی انتقال دادهاند و پس از آن دیگر پاسخگو تماس آنها نبوده است.
در ادامه کارشناسان با اقدامات فنی و تحقیقات پلیسی مطلع شدند که متهم در استان البرز بوده و با اخذ نیابت قضائی ضمن اعزام با همکاری پلیس البرز موفق شدند متهم را در یکی از محلهها شناسایی و دستگیر کنند.
گفتنی است در بازرسی از منزل متهم ۹۷ هزار دلار، ۴۰ سکه و مقدار زیادی طلا و جواهرات که از طریق کلاهبرداری به دست آورده بود کشف و ضبط شد که بنا به نظر کارشناسان ارزش اموال مکشوفه ۶۰ میلیارد ریال برآورد شده است.
* کلاهبرداری ۵۰۰ میلیون تومانی پسر ۲۲ ساله از ۶۰ نفر!
در پی شکایت خانمی ۳۴ ساله مبنی بر کلاهبرداری با ترفند فالگیری و رمالی در شبکه اجتماعی تلگرام با مبلغ ۶۷۰ میلیون ریال از وی، ضمن تشکیل پرونده، موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس فتا قرار گرفت و پس از اخذ اظهارات شاکی معلوم شد وی مدتی پیش با یک فرد در شبکه اجتماعی تلگرام آشنا شده که خود را فالگیر و رمال معروف معرفی کرده و شخص فالگیر با دادن وعدههای پوچ، شاکی را فریب داده و از وی مبلغ ۶۷۰ میلیون ریال کلاهبرداری کرده است.
در نهایت با اقدامات فنی و تحقیقات خاص پلیسی مشخص شد که این فرد در چندین استان کشور دارای پرونده با همین موضوع هست که نهایتاً متهم در یکی از محلات شهر شیراز مورد شناسایی قرار گرفت و با هماهنگی قضایی دستگیر شد.
در بازجوییهای اولیه، متهم که جوان ۲۲ سالهای بود منکر هرگونه بزه ارتکابی شد، ولی پس از مواجه شدن با دلایل و مستندات و مدارک جمعآوری شده از سوی کارشناسان پلیس فتا به بزه ارتکابی اعتراف کرد و بیان داشت با ایجاد کانال و گروه تلگرامی با عنوان فالگیری و رمالی پس از جلب اعتماد مخاطبین و سوء استفاده از سادگی قربانیان و دادن امید واهی و وعدههای دروغین، با دریافت مبالغی اقدام به کلاهبرداری از افراد میکرد.
در تحقیقات فنی از متهم مشخص شد، وی با این شگرد از ۶۰ نفر دیگر جمعاً مبلغ ۵ میلیارد ریال کلاهبرداری کرده است.
* نسخه شفا و طلسم پولدار شدن همه دروغ بود/ دام کلاهبردار تلگرامی برای سرقت ۲۵۰ میلیون تومانی!
در پی مراجعه یکی از شهروندان یزدی و طرح شکایت مبنی بر کلاهبرداری با ترفند فالگیری و رمالی در شبکه اجتماعی تلگرام به مبلغ 250میلیون تومان، ضمن تشکیل پرونده، موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس فتا قرار گرفت.
پس از اخذ اظهارات شاکی معلوم شد که نامبرده عضو کانال تلگرامی شده که در آن کانال مطالب و تبلیغات در خصوص طلسم و جادو و شفاء بارگذاری شده و مدیر کانال با دادن وعدههای پوچ شفاء دادن بیماری و پولدار کردن، شاکی را فریب داده و شاکی طی 14 فقره مبلغ 250 میلیون تومان به حساب کلاهبردار واریز نموده است.
در ادامه شناسایی کلاهبردار در دستور کار کارشناسان این پلیس قرار گرفت و پس از هماهنگی با مراجع قضایی متهم در یک استان دیگر شناسایی و با همکاری و عملیات مشترک پلیس فتا استان مربوطه، دستگیر و تحویل مراجع قانونی شد.
گفتنی است با توجه به اینکه کانال تلگرامی مورد نظر دارای تعداد زیادی عضو بوده احتمال اینکه متهم از تعداد زیادی از شهروندان کلاهبرداری کرده باشد، متصور است.
* پلیس فتا: تعداد مخاطب یک صفحه اجتماعی، دلیل بر مجوز و صحت آن نیست!
پلیس فتا همواره اعلام کرده که تعداد مخاطبان یک صفحه اجتماعی، دلیل بر مجوز، صحت و ارائه خدمات توسط مدیر آن صفحه و یا کانال نیست زیرا افراد سودجو این فضاها را به عنوان مکانی مناسب جهت انجام اعمال مجرمانه خود انتخاب می کنند اما متاسفانه شهروندان به توصیه های پلیس عمل نکرده و ناآگاهانه و بی اساس به افراد و کانالها صرف داشتن مخاطب بالا اعتماد کرده و هر آنچه را که می گویند اجرا می کنند بدون آنکه ذره ای به عواقب این اعتماد شک کنند که متاسفانه نتیجه این اعتماد ناآگاهانه و بی اساس تشکیل پرونده های کلاهبرداری در پلیس فتا می شود که چند نمونه از آن در این گزارش درج شد.