تشکیل آزمایشگاه فضایی ایران با قرار گرفتن ماهواره‌های "مهدا" و "ثریا" در فضا

  4021108074

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: با استقرار ماهواره‌‌های پرتاب‌شده امروز در مدار، مانند ماهواره ثریا ما یک آزمایشگاه فضایی داریم که در فضا قرار گرفته و به صورت مرتب، داده‌های این ماهواره‌ها در اختیار محققان ایرانی قرار می‌گیرد.

تشکیل آزمایشگاه فضایی ایران با قرار گرفتن ماهواره‌های "مهدا" و "ثریا" در فضا

به گزارش تسنیم، دکتر حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران امروز با اشاره به پرتاب موفق ماهواره ایرانی "مهدا" و دو محموله تحقیقاتی دیگر اظهار کرد: پرتابگرهای سوخت مایع به لحاظ جرمی که می‌توانند حمل کنند بسیار استراتژیک هستند و برای رسیدن به اجرام بالا باید در این مسیر حرکت کنیم.

سالاریه افزود: مأموریت پرتاب ماهواره "مهدا" تا حد زیادی مشابه ثریا است یعنی ما یک ماهواره تحقیقاتی و دو نانوماهواره که آنها نیز تحقیقاتی هستند، داریم و البته هر سه ماهواره مخابراتی و با کاربری‌های خاص هستند.

وی تصریح کرد: در گام اول، تثبیت قابلیت پرتابگر و در مدار گذاشتن ماهواره‌ها اولویت ما بوده است و در این پرتاب خاص، پرتاب چندگانه و  همچنین تست عملیاتی یک ماهواره‌بر سوخت مایع در دستور کار بوده است است؛ در گام دوم تثبیت فناوری‌های خود ماهواره است.

سالاریه ادامه داد: تجهیزات و زیرساخت‌ها و زیرسامانه‌های متعددی در صنعت فضایی ایران توسط پژوهشگاه فضایی ایران و بخش‌های مختلف خصوصی و مجموعه صاایران و ... ساخته شده و در آزمایشگاه‌ها تست می‌شوند اما تا وقتی که این تجهیزات در مدار و در شرایط فضایی قرار نگیرند، به هیچ وجه عملیات تست و آزمون به صورت کامل انجام نمی‌شود.

رئیس سازمان فضایی ایران گفت:‌ در ماهواره مهدا و ماهواره‌های دیگر زیرسیستم‌های مختلفی از جمله زیرسیستم تولید و توزیع توان، زیرسیستم تصمیم‌گیری، مدیریت داده، زیرسیستم مخابرات باند S در ماهواره مهدا و بسیاری از تجهیزات موقعیت‌یابی، دوزیمتری، برای بررسی عمر تجهیزات ماهواره‌ای و فناوری‌های توسعه‌یافته شده در شرایط خاص تشعشعات فضایی در ماهواره‌ها توسعه پیدا کرده‌اند.

وی گفت: لازمه عملکرد درست این تجهیزات این است که در شرایط فضایی مورد آزمون قرار بگیرند؛ الحمدالله با استقرار این ماهواره‌ها در مدار، از امروز مانند ثریا ما یک آزمایشگاه فضایی داریم که در فضا قرار گرفته است و به صورت مرتب، داده‌های این ماهواره‌ها در اختیار محققان ایرانی قرار می‌گیرد.

سالاریه یادآور شد: روزانه چندین "رد" داریم که می‌توانیم داده‌ها را دریافت کنیم فرامین اصلاحی بدهیم و طراحی‌های خود را اصلاح کنیم و یک گام مهم و عملی در راستای توسعه بومی دانش فضایی برداریم چراکه دانش فضایی ایران یک دانش بومی و بدون وابستگی به کشورهای خاصی توسعه پیدا کرده است و برای رسیدن به ماهواره‌های بزرگتر و عملیاتی‌تر باید این مراحل تحقیق و توسعه به صورت کامل طی شود.

"ماهواره ایرانی مهدا" با موفقیت به فضا پرتاب شد + فیلم و تصاویر

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: ما دو مسیر مهم در پیش‌رو داریم؛ اولاً حوزه‌های جدید فناوری‌های ماهواره و ماهواره‌بر در کشور در حال کار است حتماً پرتاب‌های تحقیقاتی دیگری نیز درآینده بسیار نزدیک خواهیم داشت.

وی تأکید کرد:‌ امروز ضرورت دارد که به سمت افزایش قابلیت اعتماد و افزایش ضریب اطمینان عملکرد  محصولات فضایی برویم به همین دلیل مسیر تحقیق و توسعه خود را ادامه خواهیم داد.

سالاریه گفت: مسیر بعدی، حرکت به سمت ماهواره‌های عملیاتی است چرا که این ماهواره‌های عملیاتی را در سال‌های گذشته و سال جاری توسعه دادیم یعنی ماهواره‌هایی که به سرویس و خدمت می‌رسند و تصاویر و اطلاعات مخابراتی، داده،  ارتباطات مورد استفاده قرار می‌گیرند که در آینده‌ای نزدیک با توجه به بلوغ خوبی که در صنعت پرتاب ماهواره‌ها در کشور شکل گرفته است می‌توانیم شاهد قرارگیری ماهواره‌های عملیاتی ایران در مدار باشد و عملاً‌به ناوگان خدمات فضاپایه ما اضافه می‌شوند.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  8. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  9. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  10. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  12. درد بیمار و ناز طبیبان !

  13. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  14. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  15. یارانه‌ها واریز شد

  16. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  17. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  18. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  19. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  20. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  21. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  22. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  23. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

  24. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

  25. نامه مجلس به رهبری درباره ساماندهی کارکنان

آخرین عناوین