دیکتاتورها مردم را به انتخابات دعوت نمی‌کنند

  4021216057 ۱۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

جمهوری اسلامی ایران از آغاز استقرار خود در سال ۱۳۵۷ مبنا را بر رای مردم گذاشت و نوع حکومت را هم به رأی مردم گره زد.از آن زمان تاکنون همه ارکان و ساختارهای نظام اسلامی در ایران با رأی مردم شکل می گیرد و اگر مردم پای کار نیایند و مشارکت بالا نداشته باشند، قطعاً آن نهاد و سازمان مردمی از جایگاه قوی اجتماعی و سیاسی برخوردار نخواهد بود.

دیکتاتورها مردم را به انتخابات دعوت نمی‌کنند

روزنامه سیاست روز نوشت: دیکتاتورها هیچگاه مردم را به حضور و مشارکت بالا در انتخابات فرا نمی‌خوانند، برایشان مهم نیست که مردم پای کار باشند یا نباشند، اتکای آنها به قدرت دیکتاتوری بر گرفته از یک حلقه بسته و محدود آن هم در حیطه نظامی است.صدام را ببینید، سرنوشت او هر چند تلخ بود اما در طول زمامداری خود در عراق، مردم برایش مهم نبود، سرکوب می کرد و می کشت و تنها نقطه قوت خود را ارتشی می‌دانست که پایبند به قوانین حزب بعث عراق بود. نظام های سیاسی‌ای در دنیا مردم را به حضور در انتخابات تشویق و ترغیب می کنند که اعتقاد واقعی و قلبی به نقش مردم دارند، اگر مردم در انتخابات مشارکت نداشته باشند پایه ها و ساختار سیاسی آن کشور متزلزل شده و ظرفیت بالایی برای تبدیل شدن به یک حکومت دیکتاتوری
پیدا می‌کند.مردم در جوامعی که بر اساس رأی آنها دولت ها و مجلس شکل می گیرد، نقش آفرین و سرنوشت ساز هستند و برای آن که همین مردم اعتقاد به نتیجه گیری از صندوق رأی داشته باشند و به آن پایبند بمانند باید تلاش کرد.

هرگاه مردم در هر جامعه‌ای- خاصه ایران نیست- دست از مشارکت بکشند، زمینه برای ظهور و بروز حکومتی دیکتاتور فراهم می شود. به واقع به آنهایی که برای تشکیل حکومت دیکتاتوری دندان تیز کرده اند، دست به کار می شوند تا شرایط را برای استقرار خود فراهم کنند. حکومت هایی مانند رژیم صدام از همین سناریو بهره برد تا سال ها در عراق حکومت کرد و این کشور را با جنگ های متعددی روبرو کرد که یکی از انها جنگ با ایران است، صدام هم عراق را ویران کرد و هم خسارات بسیار سنگینی به ایران وارد کرد. حسنی مبارک نیز یکی دیگر از همان دیکتاورهایی بود که سال های طولانی در مصر حکومت کرد و دموکراسی در این کشور حاکم نبود تا این که مردم علیه رژیم او قیام کردند. «اگوستو پینوشه» برای مردم دنیا نامی آشنا است، سالوادور آلنده رئیس جمهور قانونی شیلی که با رای مردم انتخابت شده بود، پس از چندی با دسیسه و برنامه‌ریزی آمریکا برای انجام یک کودتا، با ناراضی تراشی در این کشور، باعث مختل شدن وضعیت حمل و نقل و کامیونداران شد و با به وجود آمدن زمینه کودتا، پینوشه فرمانده ارتش شیلی با حمله به کاخ ریاست جمهوری آلنده یک کودتای خونین را رقم زد. پینوشه در طول زمامداری حکومت دیکتاتوری خود در شیلی جنایات بسیاری را مرتکب شد. او سال های طولانی در این کشور حکومت کرد و هیچگاه انتخابات برگزار نکرد چرا که اعتقادی به مردم نداشت.

جمهوری اسلامی ایران از آغاز استقرار خود در سال 1357 مبنا را بر رای مردم گذاشت و نوع حکومت را هم به رأی مردم گره زد.از آن زمان تاکنون همه ارکان و ساختارهای نظام اسلامی در ایران با رأی مردم شکل می گیرد و اگر مردم پای کار نیایند و مشارکت بالا نداشته باشند، قطعاً آن نهاد و سازمان مردمی از جایگاه قوی اجتماعی و سیاسی برخوردار نخواهد بود. انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره دوازدهم با 25 میلیون رأی مردم و 41 درصد مشارکت برگزار شد، این ارقام اگر آمار بالایی نیست اما قابل قبول است و کم نیست، با این وجود در برخی شهرها همچون تهران، نمایندگان راه یافته به مجلس با تعداد رأی پایین وارد خانه ملت شدند که البته تهران ملاک تعیین مشارکت در انتخابات نیست. علی ایحال، آنچه که مهم است مشارکت مردم برای فرصت تعیین برای بهتر شدن شرایط و وضعیتی است که نسبت به آن انتقاد و اعتراض دارند. آنهایی که پای صندوق رای حاضر نشدند، اعتراض و انتقاد خود را به این روش نشان دادند که البته مخیر بودند بیایند یا نیایند، اما در نظامی که بر پایه مردم سالاری بنا نهاده شده، حضور مردم قدرت آفرین است و هر چه آنها در صحنه حضور و مشارکت بیشتری داشته باشند، نقش آفرینی و تأثیر‌گذاری آنها نمود می‌یابد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۴۰۹۴۱۳۱۳:۰۹:۵۸ ۱۴۰۲/۱۲/۱۶
در ایران دیکتاتورها انتخابات را تحریم می کنند وقتی هم در انتخابات شرکت می کنند و رای نمی اورند میگن تقلب شده مردم بریزید توی خیابونها !!!
عمران۳۴۱۰۱۲۹۲۱:۰۳:۱۵ ۱۴۰۲/۱۲/۱۶
هموطن عزیزم، مایی که در انتخابات شرکت نکردیم استدلالهای شما را شنیدیم و سعی کردیم حرف شما را بفهمیم، اما آیا شما صحبتهای افرادی که قایل به مشارکت نداشتند را شنیدید؟ اینکه اصل حرف این افراد دقیقا چه بود را آیا میدانید؟
ناشناس۳۴۱۰۴۰۸۰۱:۳۵:۴۲ ۱۴۰۲/۱۲/۱۷
عدم شرکت درانتخابات یعنی نمی خواهم در اداره کشور دخالتی داشته باشم وهرکس هم اعتراضی دارد اول باید مشارکت کند بعد اعتراض
ناشناس۳۴۱۰۸۵۷۱۲:۵۰:۵۵ ۱۴۰۲/۱۲/۱۷
با این حساب حکومت کره شمالی آخر دموکراسی است ؟
یکی از ملت۳۴۰۹۴۱۸۱۳:۱۱:۲۷ ۱۴۰۲/۱۲/۱۶
همه مردم از حقیقت ماجرا آگاهند و نیازی به توضیح امثال شما نیست.
ناشناس۳۴۰۹۵۵۳۱۴:۰۷:۲۷ ۱۴۰۲/۱۲/۱۶
کسانی که مردم را به انتخحابات دعوت نمی کنند دقیقا دیکتاتور هستند و دنبال نابودی ایران هم هستند
ناشناس۳۴۰۹۵۵۴۱۴:۰۸:۰۳ ۱۴۰۲/۱۲/۱۶
با توجه به سو استفاده دشمن از انتخابات رای گیری سیستمی شود
حسین۳۴۰۹۶۲۱۱۴:۳۷:۳۱ ۱۴۰۲/۱۲/۱۶
توضیح می دی که انتخابات سیستمی یعنی چی؟
عبدالله۳۴۰۹۶۱۶۱۴:۳۵:۳۹ ۱۴۰۲/۱۲/۱۶
صرفا جهت اطلاع :(در انتخابات قبلی شورای شهر کره شمالی در سال 2019، نسبت مشارکت به رقم 99.98 درصد رسید. همچنین نسبت رای موافق رای دهندگان به کاندیداها هم 100 درصد بود.
ناشناس۳۴۱۰۴۱۲۰۱:۳۹:۲۳ ۱۴۰۲/۱۲/۱۷
صرفا جهت اطلاع آنجا فقط هم حزب حاکم و رای گیری هم فرمالیته و صوری
ناشناس۳۴۱۲۴۴۶۱۵:۲۱:۵۱ ۱۴۰۲/۱۲/۱۸
دیکتاتورها دعوت نمی‌کنند اجبار می‌کنند
ناشناس۳۴۰۹۶۲۶۱۴:۳۹:۳۶ ۱۴۰۲/۱۲/۱۶
دیکتاتوری یعنی نظر من نشان داده نشود... چندین سال هست که می گوییم رفراندوم بگذارید تا مشخص شود نظر مردم چیست ولی می گویید انتخابات یک رفراندوم است.
ناشناس۳۴۰۹۸۶۰۱۷:۳۲:۴۴ ۱۴۰۲/۱۲/۱۶
صدام و حسنی مبارک هم انتخابات برگزار می کردند و پیروز می شدند.
ناشناس۳۴۱۰۴۱۰۰۱:۳۸:۱۶ ۱۴۰۲/۱۲/۱۷
چه ربطی داشت؟
ناشناس۳۴۰۹۸۸۵۱۷:۵۸:۱۴ ۱۴۰۲/۱۲/۱۶
والا صدام و قذافی که میکردن
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  8. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  9. بدهکاران، طلبکار شدند!

  10. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  12. درد بیمار و ناز طبیبان !

  13. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  14. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. یارانه‌ها واریز شد

  17. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  18. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  20. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  21. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  22. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  23. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  25. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

آخرین عناوین