به گزارش خبرنگار مهر، جلسه رسیدگی به پرونده شکایت خانوادههای شهدای غواص دفاع مقدس به طرفیت آمریکا صبح امروز ١٠ دی ماه ١۴٠٣ در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی-بین الملل استان تهران به ریاست قاضی حسینزاده برگزار شد.
قاضی حسین زاده از وکلای خواهان خواست تا در جایگاه حاضر شوند و نسبت به ایراد اظهارات خود را بیان کنند.
عزت الدین سلیمانی وکیل دادخواهان به عنوان وراث شهدای غواص در ابتدا بیان کرد: شهدای عزیز غواص عملیات آنها توسط آواکس های آمریکایی لو رفت و با دستهای بسته توسط رژیم بعث عراق به شهادت رسیدند.
وی افزود: در جنگ تحمیلی هشت ساله از سوی کشورهای جهان موضع گیری های متفاوتی وجود داشت، خصوصاً آمریکا اقدامات مغرضانهای به عمل آورده و برخلاف مقررات بین المللی رفتار کرده است.
وکیل سلیمانی گفت: با توجه به ویژگی عملیات ۴ این جنگ را باید به عنوان یک مخاصمه تمام عیار دانست. اگرچه آمریکا اعلام بی طرفی کرده بود اما صرف اعلام بی طرفی، کفایت نمیکرد و از رژیم بعث عراق حمایتهای مالی و تسلیحاتی در طول دوران جنگ کرد.
سلیمانی ادامه داد: دولت آمریکا بر مبنای کنوانسیونهای ژنو نه تنها به نقض حقوق بین الملل بشر دوستانه اقدام کرده بلکه کشورهای اروپایی را نیز تشویق به حمایت از رژیم بعث کرده است.
وی افزود: بنابراین آمریکا به منظور تسهیل جنایات رژیم بعث مبادرت به کمک کرده و این حمایتها از روی آگاهی انجام شده است. لذا ایالات متحده آمریکا با آگاهی کامل به رژیم بعث عراق یاری رسانده است.
گفتنی است؛ پرونده شهدای غواص ایرانی از جمله پروندههای است که طی آن تروریسم آمریکا سبب وقوع جنایتی هولناک شده است و در پی توجه ویژه دستگاه قضا به مسائل حقوق بشری و پروندههای مربوط به جنایت علیه شهروندان ایرانی، در دست بررسی و رسیدگی قرار گرفت.
این پرونده حاوی یکی از تلخترین و جنایتکارانهترین جلوههای عناد و غرضورزی آمریکا با مردم ایران است؛ جنایتی که اگرچه بیش از سه دهه از رقم خوردن آن میگذرد، اما همچنان داغی تازه بر دل و رنجی فراموشناشدنی در حافظه جمعی ایرانیان است.
پرونده یادشده با دادخواهی ۴۲ نفر از خانوادههای شهدای غواص به طرفیت ۶۵ خوانده آمریکایی شامل دولت آمریکا و سردمداران این دولت مورد رسیدگی قرار میگیرد.
در این پرونده دادخواهان خانواده شهدای غواص هستند که از حیث خسارت مادی و تنبیهی، خواهان رسیدگی بهاتهامهای مسببان و مباشران در به شهادت رساندن شهدای غواص هستند.
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.