رمزگشایی از سفر دبیر کل ناتو به اوکراین گفتاردرمانی بی فایده در کی یف

  4020204018

اگرچه فرسایشی شدن جنگ اوکراین منجر به بروز توهماتی در میان برخی سیاستمداران غربی در خصوص لزوم ادامه نبرد شده است، اما در مقابل، برخی پیش فرض‌های ایده آل گرایانه ذهنی مقامات اوکراینی را به طورکامل بر هم ریخته است. یکی از این موارد،مربوط به عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی می باشد.

گفتاردرمانی بی فایده در کی یف

. موضوعی که اساسا جنگ اوکراین حول محور آن آغاز شد. اکنون در سال ۲۰۲۳ میلادی، اوکراینی ها بیش از هر زمان دیگری خود را دور از ناتو تصورمی کنند. حتی کمک‌های اخیر آتلانتیکی ها به کی یف در میدان نبرد نتوانسته است زلنسکی و همراهانش را در خصوص عضویت در ناتو مطمئن سازد. در حال حاضر نیز گفتار درمانی بی فایده دبیر کل ناتو در کی یف نمی تواند این روند را تغییردهد. 
 سفر دبیر کل ناتو به کی یف 
سفر نمایشی مقامات ارشد ناتو به کی یف، یکی از آخرین تلاش‌های ظاهری و فریبنده مقامات غربی جهت اغوای غربگرایان می باشد. در چنین شرایطی دبیر کل کنونی ناتو که آخرین روزهای حضور خود در این مسند را  سپری می کند،مأموریت تازه ای پیدا کرده است : برطرف ساختن نگرانی های اوکراین از طریق گفتار درمانی کاذب! ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز پنج‌شنبه در یک سفر غیرمنتظره وارد کی‌یف شد. او مقابل اسامی و عکس نظامیان اوکراینی که در جنگ با نیروهای روسیه کشته شده‌اند ایستاد و به تمامی قربانیان ادای احترام کرد. این اولین بار از زمان آغاز حملات روسیه به اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲ میلادی است که استولتنبرگ به اوکراین سفر می‌کند. بازدید دبیرکل ناتو از اوکراین تحت شدیدترین تدابیر امنیتی انجام گرفت.دبیرکل ناتو با ولودیمیر زلنسکی نیز در کی‌یف دیدار کرد. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور  اوکراین صراحتا از استولتنبرگ  خواست تا  اعضای ناتو به مراتب بیشتر از قبل،  هواپیماهای جنگی، توپخانه و تجهیزات زرهی به اوکراین بفرستند.
 دروغ دوباره استولتنبرگ 
اما نقطه اوج سخنان استولتنبرگ ، جایی بود که وی بار دیگر تلاش کرد عضویت اوکراین در ناتو را مسلم بداند.دروغ بزرگی که حتی زلنسکی نیز دیگر آن را باور ندارد.رهبران ناتو در سال ۲۰۰۸ میلادی گفته بودند که اوکراین روزی به ائتلاف سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ملحق خواهد شد و استولتنبرگ این وعده را در طول ۱۴ ماه گذشته تکرار کرده است؛ اگرچه این سازمان هیچ جدول زمانی برای عضویت اوکراین تعیین نکرده است.دبیرکل ناتو در نشست مطبوعاتی کی‌یف به خبرنگاران گفت: «اجازه دهید واضح بگویم، جایگاه واقعی اوکراین در خانواده اروپا-اقیانوس اطلس است. جایگاه واقعی اوکراین در ناتو است.» 
این سخنان در حالی صورت می گیرد که چندی پیش امانوئل ماکرون ، رئیس جمهور فرانسه که کشورش یکی از اعضای مؤثر ناتو محسوب می شود، تأکید کرد که کی یف باید بر روی گزینه هایی مانند«شراکت بااولویت»در قبال ناتو فکر کند و عضویت دائم در این پیمان جمعی را اندک اندک فراموش کند. بسیاری از اعضای دیگر ناتو مانند ترکیه، مجارستان، اسپانیا، ایتالیا و … نیز معتقدند که حتی اگر همین لحظه جنگ اوکراین پایان یابد، توجیهی برای عضویت کشوری جنگ زده در ناتو وجودندارد. فراتر از آن، زلنسکی و همراهانش به خوبی آگاهند که تعهد رسمی آنها مبنی بر  بی طرفی نظامی و عدم عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی، یکی از شروط بلافصل صلح خواهد بود و گریزی نسبت به آن نیست.درست در چنین شرایطی استولتنبرگ جایگاه واقعی اوکراین را در ناتو می داند و دیگر هیچ! بازی دبیر کل ناتو با کلمات و جملات مبهم و فریبنده، مسئله ای نیست که معطوف به زمان کنونی باشد. بی دلیل نیست که زلنسکی در پاسخ به این گفتاردرمانی نخ نمای استولتنبرگ که با هدف کاهش نارضایتی کی یف از سران ناتو ( به دلیل عدم صداقت در قبال عضویت اوکراین در ناتو) ، حتی کلمه ای در خصوص خوشبینی خود و همراهانش به آینده سخن نگفته است.امروز رئیس جمهور اوکراین بهتر از هر سیاستمدار دیگری می داند که استولتنبرگ چه دروغ بزرگی را در کی یف بر زبان رانده است. 
 آنچه زلنسکی هم می داند! 
غربگرایان اوکراینی به وضوح آگاه هستند که عضویت کی یف در پیمان آتلانتیک شمالی دیگر ناممکن خواهد بود. فراتر از آن، رئیس جمهور اوکراین اخیرا ضمن استقبال نسبی ازکلیت ارائه طرح صلح ۱۲ ماده ای چینی ها ، خواستار دیدار با شی جین پينگ، رئیس جمهور چین شده است. موضوعی که نشان دهنده افزایش سطح بی اعتمادی اوکراینی ها نسبت به ناتومی باشد.نکته مهم تر، به طرح های صلح جایگزین در اتاق های فکر غرب باز می گردد که هیچ یک به واسطه اصرار ناتو بر ادامه جنگ، قدرت ظهور پیدا نکرده است. به عنوان مثال، هنری کيسینجر، استراتژیست برجسته آمریکایی در اظهارنظرهای جداگانه خود،  «عدم عضویت اوکراین در ناتو » و «موافقت اوکراین با الحاق کریمه» را پیش شرط‌هایی عملیاتی و مهم جهت عقب نشینی روسیه از مناطق چهارگانه شرقی (ژاپورژیا، خرسون، دونتسک و لوهانسک) قلمداد کرده است.اگرچه هنوز طرح کيسینجر به صورت رسمی مورد استناد بازیگران غربی قرار نگرفته است، اما سران ناتو در صدد هستند نحوه پایان دادن به جنگ اوکراین را خود تعیین کنند. در چنین شرایطی وعده عضویت اوکراین در ناتو توسط استولتنبرگ، نوعی دروغ وقیحانه است. از سال ۲۰۰۴ میلادی تا کنون ، مقامات ارشد ناتو بارها عضویت اوکراین، گرجستان و مولداوی را در قالب گسترش پیمان آتلانتیک شمالی به شرق مورد بررسی قرار داده و در این خصوص وعده های صریحی به غربگرایان در این کشورها ارائه کردند.اما اکنون، جنگ اوکراین به  نقطه آشکارساز این دروغ پرهزینه و خطرناک تبدیل شده است.تأکید می شود که استمرار جنگ اوکراین یا پایان یافتن جنگ پس از انعقاد هر گونه پیمان صلح میان طرفین، هیچ یک زمینه ساز عضویت این کشور جنگ زده در ناتو نیست. اوکراینی ها برای همیشه باید عضویت درپیمان آتلانتیک شمالی را فراموش کنند. استولتنبرگ در سفر اخیر خود نیز تأکید کرده است جایگاه واقعی اوکراین در ناتو می باشد، اما اساسا مشخص نکرده است که چه راهکاری برای رسیدن
 کی یف به این جایگاه ادعایی وجود دارد. او دوباره اوکراینی ها را ( این بار آشکارتر از همیشه ) فریب داده است.آن هم با جملاتی که شنیدن آنها در طول دو دهه اخیر برای غربگرایان خوش باور اوکراینی تبدیل به یک عادت شده است….

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. توصیه به روسها درباره زنگزور:این دالان موهوم ایجاد نخواهد شد

  2. حالا چه می گویید؟!

  3. نامه احمد توکلی به رئیس جمهور درباره موضوع تاثیر قطعی معدل در کنکور

  4. قدردان پلیس هستیم اما...

  5. تمجید فرمانده ارتش از مهارت شلیک خلبانان نهاجا

  6. چالش دستمزد بالاخره حل می شود؟!

  7. رئیس سازمان بورس استعفا داد

  8.  ماجرای وام ۲.۷ میلیارد تومانی با نرخ ۴ درصد به مجید عشقی چیست؟

  9. چرا از یک سوراخ چند بار گزیده می‌شویم؟!

  10. سپاه: ۱۲ تبعه افغان در پارسیان که قصد ربودن تعدادی کودک و نوجوان را داشتند، دستگیر شدند

  11. نظرات برگزیده مخاطبان الف: چرا هزینه تعویض شناسنامه را باید مردم بپردازند؟/ ایران نباید به روسیه اعتماد کند

  12. ماجراهای یک مصوبه پر از اشکال

  13. واکنش سلیمی به وام‌های میلیاردی در بورس/ گفته بودم که بورس را «عشقی» اداره می‌کند

  14. توضیح مهاجرانی درباره تعیین تکلیف وام‌های دریافت‌شده سازمان بورس

  15. انتقاد عارف از ضربه‌پذیری سایبری سامانه بنزین/ دیدگاه دو رسانه اصولگرا درباره دوقطبی‌سازی

  16. زیباترین آبشار ایران: آبشار بیشه خرم آباد

  17. وقتی اقتدار، دستاورد می آفریند

  18. پاسخ کیهان به انتقاد پناهیان از دوقطبی‌سازی/ روایت سردار سلامی از جنگ دریایی / واکنش بهادری‌جهرمی به وام میلیاردی در سازمان بورس

  19. واکنش اژه‌ای به وام میلیاردی رئیس سازمان بورس/ تمجید رسانه اصولگرا از بهزاد نبوی

  20. کنکور، خادم یا ارباب آموزش و پرورش؟!

  21. فکرش را هم نمی کردند!

  22. چماق بنزین !

  23. نرخ‌های جدید نان در تهران اعلام شد

  24. نشست همتی با بانکهای خصوصی/ناترازی بانکی حل شود

  25. همتی: مسئول کاهش تورم من نیستم بانک مرکزی است

آخرین عناوین