به گزارش عصر ایران به نقل از یورونیوز در این مطلب به برخی از زمین لرزههای مرگبار جهان در ۳۰ سال اخیر اشاره کرده که به شرح زیر است:
نپال - ۲۰ اوت ۱۹۸۸
زلزلهای ۶.۸ ریشتری شرق نپال را لرزاند. این زمین لرزه ۷۲۱ کشته در نپال و ۲۷۷ کشته در شهر مرزی هند با این کشور برجای گذاشت.
فیلیپین - ۱۶ ژوئیه ۱۹۹۰
زلزلهای به بزرگی ۷.۷ ریشتر منطقه لوزون در فیلیپین را به لرزه درآورد. این زمین لرزه که ۴۵ ثانیه ادامه داشت جان ۱۶۲۱ نفر را گرفت.
هند - ۱۹ اکتبر ۱۹۹۱
زلزلهای به بزرگی ۶.۸ ریشتر منطقه اترکاشی هند را به لرزه درآورد. در این حادثه نزدیک به ۲۰۰۰ نفر کشته شدند.
هند - ۲۹ سپتامبر ۱۹۹۳
زمین لرزه در منطقه لاتور هند به بزرگی ۶.۲ ریشتر روی داد. این زلزله نزدیک به ۹۷۴۸ کشته بر جای گذاشت.
ژاپن - ۱۶ ژانویه ۱۹۹۵
زلزله ۶.۹ ریشتری شهر کوبه در ژاپن را به مدت ۲۰ ثانیه لرزاند. این زمین لرزه که به زمین لرزه بزرگ هانشین معروف است، خسارات شدیدی را باعث شد. پل ها و سازه ها فرو ریخت و آتش سوزی های فراوانی بوجود آمد. در این حادثه ۶۴۳۴ نفر کشته و ۳۰ هزار نفر بیخانمان شدند. این زمین لرزه نزدیک به ۱۵۰ پس لرزه داشت.
ترکیه - ۱۷ اوت ۱۹۹۹
زمین لرزه ای به بزرگی ۷.۶ در مقیاس ریشتر شهر ازمیت در غرب ترکیه که روی گسل مشهور آناتولی شمالی قرار دارد را به مدت ۳۷ ثانیه لرزاند. در این زلزله ۱۷ هزار نفر جان خود را از دست دادند و ۵۰۰ هزار نفر بی خانمان شدند.
هند - ۲۶ ژانویه ۲۰۰۱
زلزله ای به بزرگی ۷.۷ در مقیاس ریشتر منطقه گجرات هند را به لرزه درآورد. این زمین لرزه بزرگ خسارات فراوانی برجای گذاشت و جان ۲۵ هزار نفر را گرفت. زلزله گجرات همچنین نزدیک به دو میلیون بیخانمان برجای گذاشت.
ایران، زلزله بم - ۲۶ دسامبر ۲۰۰۳
زمین لرزه ای به بزرگی ۶.۲ در مقیاس ریشتر، شهر بم و مناطق اطراف آن رادر شرق استان کرمان لرزاند. در این زلزله نزدیک به ۴۰ هزار تن جان باختند. در این حادثه ۹۰ درصد سازه های بم و همچنین ارگ بم، سازه گلی با ۲۵۰۰ سال قدمت ویران شد.
اندونزی - ۲۶ دسامبر ۲۰۰۴
زلزله ای با بزرگی ۹ در مقیاس ریشتر در عمق دریا در ساحل جزیره سوماترا، سونامی بزرگی پدید آورد که جان بیش از ۲۱۶ هزار نفر را در کشورهای حاشیه اقیانوس هند گرفت. از این تعداد ۱۶۸ هزار نفر در اندونزی کشته شدند.
پاکستان - ۸ اکتبر ۲۰۰۵
زمین لرزه ای به بزرگی ۷.۶ در مقیاس ریشتر با مرکزیت منطقه کشمیر، هند و افغانستان را نیز لرزاند. این زلزله بیش از ۸۶ هزار نفر کشته برجای گذاشت و بیش از دو میلیون نفر بیخانمان داشت.
چین - ۱۲ مه ۲۰۰۸
زمین لرزه قدرتمند ۸ ریشتری استان سیچوآن چین را لرزاند. این زلزله در ۹۲ کیلومتری شمال غرب چنگدو، مرکز این استان روی داد و ۱۰۲ پس لرزه داشت. در این حادثه بیش از ۸۰ هزار نفر کشته و مفقود شدند.
هائیتی - ۱۲ ژانویه ۲۰۱۰
زمین لرزه با قدرت ۷ در مقیاس ریشتر در نزدیکی پورتوپرنس، پایتخت هائیتی روی داد و خسارات بسیاری را موجب شد. این زلزله تا جمهوری دومینیکن احساس شد و بیش از ۲۳۰ هزار کشته و ۲۲۰ هزار زخمی بر جای گذاشت.
ژاپن - ۱۱ مارس ۲۰۱۱
زمین لرزه و سونامی به قدرت ۹ ریشتر در نزدیکی سندای در استان میاگی ژاپن روی داد. امواج سونامی به ارتفاع ۱۵ متر از این زلزله ایجاد شد. در پی ثبت این زمین لرزه در عمق دریا، بسیاری از مناطق ساحلی ژاپن را وادار به اعلام خطر سونامی کرد. دولت ژاپن بر این زمین لرزه نام «زمین لرزه بزرگ شرق ژاپن» را نهاد. این حادثه سه رآکتور اتمی ژاپن را تخریب کرد و در مجموع بیش از ۱۵ هزار کشته و تعداد بسیاری بی خانمان برجا گذاشت. این زلزله قوی ترین زلزله ژاپن و پنجمین زمین لرزه بزرگ جهان از ۱۹۹۰ است.
نپال - ۲۵ آوریل ۲۰۱۵
زلزله ای به بزرگی ۷.۹ ریشتر در ۲۹ کیلومتری جنوب شرقی لامجونگ نپال روی داد که باعث سقوط بهمن در اورست نیز شد. این زمین لرزه قدرتمند و مرگبار جان بیش از ۷۰۰۰ نفر را گرفت و آثار باستانی فراوانی را در نپال تخریب کرد.
مرز ایران، عراق - ۱۳ نوامبر ۲۰۱۷
زمین لرزه ای به بزرگی ۷.۳ در مقیاس ریشتر شهرهای مرزی ایران و عراق را به لرزه درآورد. بیشترین میزان تلفات و خسارات این زلزله در شهرهای سرپل ذهاب و روستاهای اطراف آن در استان کرمانشاه بوده است. بر اساس آمار رسمی تا تاریخ ۱۴ نوامبر بیش از ۴۳۰ تن در این حادثه جان باختهاند. گفته می شود که بیش از ۹۰۰۰ نفر در زمین لرزه ای که تا پایتخت ایران، تهران نیز احساس شد مصدوم شدند.