زندگی در باستی هیلز لواسان جرم است؟

گروه اجتماعی الف،   3980430024 ۲۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

اخیراً با برداشتن دروازه ورودی شهرکی در منطقه لواسان نزدیک تهران، ویلاهای چند ده میلیاردی این منطقه در معرض دید افکار عمومی قرار گرفت. شهرکی که به آن«باستی هیلز» می‌گویند و به اعلام رسانه‌ها و براساس برآوردها قیمت برخی ویلاهای آن بالای ۵۰۰ میلیارد تومان است.

زندگی در باستی هیلز لواسان جرم است؟

روزنامه اطلاعات در ادامه نوشت: آنقدر وجود این شهرک به اصطلاح لاکچری و عیان شدن وضعیت آن مورد توجه قرار گرفت که بخش قابل توجهی از مقالات نشریات و خبرگزاری‌ها و حتی اظهارنظرهای مقامات را به خود اختصاص داد. از جمله نائب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی که وجود این شهرک را تعجب برانگیز دانست و گفت تصمیم قوه قضائیه در برچیدن حصارهای این شهرک نقطه عطفی در تصمیم مسئولان بود.

به گفته او قیمت هر کدام از ویلاهای این شهرک بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد میلیارد است و گویا این شهرک توسط گیت‌هایی از محیط اطراف جدا شده بود و تنها افراد خاصی اجازه ورود به آنرا داشته‌اند که وجود چنین شکافهای طبقاتی در جامعه جای سؤال دارد.

در این رابطه نکات قابل بحثی وجود دارد که بدنیست به اختصار به آن بپردازیم.

۱ـ تعجب نمایندگان مجلس شورای اسلامی آیا جای سؤال ندارد؟

یکی از وظایف نمایندگی نظارت بر کار دستگاه‌های اجرایی است. نمایندگان پارلمان که معمولاً اکثر آرایشان را از همان بخش اکثریتی می‌گیرند که با حقوق حداقلی روزگار می‌گذرانند آیا به وظایف نظارتی خویش به درستی عمل کرده‌اند؟ این کاخها یک روزه یا یک ماهه و یک ساله که بنا نشده‌اند.

چندین سال است که فاصله طبقاتی هر ساله اوضاعی بدتر از سال پیش پیدا می‌کند. بسیاری از این کاخها نتیجه ویژه‌خواری و عدم وجود نظارت کافی، نادیده گرفتن قانون و خرید قانون توسط پول و عدم برخورد قاطع با متخلفان و ویژه‌خواران بوده است و از همه مهمتر تأخیر و اهمال در ایجاد اصلاحات ساختاری در اقتصاد کشور که زمینه‌های پیدایش این فاصله طبقاتی چشمگیر را از بین ببرد.

۲ـ در همان دورانهایی که مقامات اجرایی و تقنینی و قضایی کشور درگیر مجادلات سیاسی و جناحی بوده‌اند و متأسفانه در موارد عدیده‌ای اندیشه به مشکلات ساختاری و زیربنایی کشور را اولویت نخست نمی‌دیدند زرنگهای رند و اکثراً دزدهای با چراغ گزیده‌تر بردند و هنور هم می‌برند. هنور هم سامان دادن به اوضاع و احوال قوانینی که جلوی سوء استفاده‌ها را بگیرد و به طور اصولی و ریشه‌ای مشکل تولید کشور را حل کند و بازار دلالی و سوداگری را کم‌رونق و پرهزینه سازد و با وجود تمام هشدارها و اظهارنظرها و ابراز تعجب‌ها در اولویت نخست نیست.

۳ـ باستی هیلز و باستی هیلزهای دیگری که در بسیاری از شهرهای بزرگ و مناطق خوش‌ آب و هوا و اکثراً با تجاوز به عرصه‌های طبیعی و نابودی محیط‌زیست سربرآورده‌اند مگر جز این است که محصول عدم شفافیت و محدودیت در دسترسی به اطلاعات مالی افراد و گروهها و شرکت‌ها هستند؟ پس از گذشت چهار دهه دولت و مجلس و قوه‌قضائیه و نظام بانکی و نهادها و بنیادها و بخشهای اقتصادی عمومی و… در این رابطه چه کرده‌اند؟ به عنوان یک نمونه کوچک هنوز فهرست بدهکاران بزرگ بانکی از جیب مقامات بیرون نیامده است.

۴ـ‌سید محمد بحرینیان، صنعتگر و پژوهشگر توسعه اخیراً در سمینار دین و اقتصاد در سخنرانی خویش می‌گوید: هنوز تاجر باشی‌ها که در شرایط نیمه استعماری در ایران شکل گرفتند جامعه را به سمت نادرستی در مصرف افسار گسیخته پیش بردند به نحوی که از ۱۲۷۹ تا ۱۲۸۲ که نخستین منابع نفتی پیدا شدند و از آن زمان تا ۱۳۰۰ بطور مرتب با کسری تراز بازرگانی روبرو بودیم و تنها از طریق مصرف با دنیای مدرن آشنا شدیم نه از مسیر تولید و به تعبیر دکتر رضا قلی برای بومی کردن علوم اجتماعی باید مسأله بومی باشد. از هر جایی می‌شود نظریه آورد اما نظریه باید تن به تن واقعیت بخورد و مسأله را حل کند اما متأسفانه با استفاده نا به جای دولت‌ها از نفت جهت خرید محبوبیت، بدون طی کردن مراحل و توالی یکباره وارد دولت رفاه شدیم بدون آنکه پختگی لازم را به همین دلیل طی کرده باشیم…

۵ـ باستی هیلز، اتفاق وحشتناکی نیست. در بسیاری از کشورهای پیشرفته نمونه‌هایی به مراتب لاکچری‌تری را می‌توان سراغ گرفت. با این تفاوت اساسی که تکلیف مالکان ثروت روشن است. اینکه اولاً چه کسانی هستند. این ثروت را از چه راهی به دست آورده‌اند. چه قدر مالیات داده‌اند و اصولاً چقدر ثروت دارند و چقدر ثروت برای کشور آفریده‌اند. شوربختانه اما در اینجا تقریباً هیچکدام اینها روشن نیست.

۶ـ دهه‌هاست که ما به سرمایه و سرمایه‌داران و مظاهر و جلوه‌های سرمایه‌داری تاخته‌ایم. اما همزمان و همچنان تقریباً همیشه در کنار ناسزا به آنان زمینه‌های تکثیر و رشد آنان را هم فراهم آورده‌ایم یعنی به جای مبارزه با علت خواسته یا ناخواسته، از سر حسن نیت و دلسوزی یا رد گم‌کنی و فرافکنی به معلول اشاره کرده‌ایم و خسته نشده‌ایم و ظاهراً خسته هم نمی‌شویم.

۷ـ سرمایه‌داری بدنیست. رفاه هم بدنیست. جامعه بی‌طبقه توحیدی هم شعار چپی‌ها و تندروهای ابتدای انقلاب بود اما سرمایه‌داری در ایران حتی اصول ابتدایی سرمایه‌داری کشورهای سرمایه‌داری را ندارد که حداقل در ظاهر میزان و مقصد و منشأ آن شفاف باشد یا کار و تولید و رونق و اشتغال و ثروت ملی بیافریند و مالیاتش ستانده شود. در همان بورلی هیلز آمریکا اگر مالک یک کاخ مالیاتش را نداده باشد و یا پولشویی کرده باشد پدرش را در می‌آورند اما متأسفانه در اینجا دارایی افراد از جمله اسرار مملکتی است حساب بانکی و منشأ ثروت او هم همین‌طور، مالیات بر ثروت هم جای چندانی ندارد. مالیات بر عایدی سرمایه هم سالهاست در حرف مانده است. حتی عوارض سالانه همین کاخها و ویلاها و مالیات نقل و انتقال آنها نیز خنده‌دار است. بعضاً آب و برق و گاز و خدمات دیگر آنان احتمالاً مشمول یارانه‌های خنده‌دار انرژی، شاید یارانه‌ نقدی آنان نیز هنوز برقرار…

۸ـ باستی هیلزها واقعیت اقتصاد غیرشفاف، رانتی، زیرزمینی و دلال و سوداگر پرور کشور است. برآشفتگی هم ندارد. اگر تمام باستی هیلز لواسان را هم خراب کنیم چاره کار نیست. نه نیازی به بدنام کردن آنهاست و نه ناسزاگفتن به صاحبان و مالکان آنها. در سایه مناسبات نفتی و رانتی و غیرشفاف کاخهای با شکوه‌تری نه اینجا بلکه در کانادا و لندن و لس‌آنجلس و… با خروج ارز و سرمایه این مملکت بنا شده‌اند که دیگر دستمان به هیچکدامشان نمی‌رسد و تا زمانیکه ریشه‌های پیدایی چنین شکافهای عمیقی را پیدا نکرده و درصدد خشکاندن آن برنیایم کاری از پیش نمی‌بریم .

دیدگاه کاربران

امیر۱۰۱۱۶۷۵۰۹:۰۰:۱۹ ۱۳۹۸/۴/۳۰
نویسنده این متن آنچنان نگاشته که گویی اگر صاحبان این کاخ ها مالیات می دادند و منابع مالی شفاف داشتند ساخت این کاخ ها هیچ اشکالی نداشت ؛ در صورتی که اگر از حلال ساخته باشند اسراف است و اگر از حرام که ........یادتان نرود که هیچ کاخی برپا نمی شود تا کوخی ویران نگردد
بانو۱۰۱۱۷۲۳۰۹:۲۵:۳۳ ۱۳۹۸/۴/۳۰
چه نیرو یا قدرتی می تواند ریشه این بی عدالتی را بخشکاند؟
ناشناس۱۰۱۱۷۸۱۱۰:۰۱:۲۲ ۱۳۹۸/۴/۳۰
تمام افراد ساکن و سازندگان آنها را در باستی نیاز را اموالشان را با الویت مشروعیت سنجی و اطلاع رسانی کنید
ناشناس۱۰۱۱۷۸۲۱۰:۰۲:۲۹ ۱۳۹۸/۴/۳۰
زندگی در زمین غصبی مردم با زمین خواری جرم کیفری و مجازات دارد مگر اینجا قانون وجود ندارد و یا متاسفانه روابط و قدرت بر ضوابط حاکم است
ناشناس۱۰۱۱۷۸۵۱۰:۰۳:۴۸ ۱۳۹۸/۴/۳۰
اینها نتیجه زحمات این عده است یا میراث؟ اینها نتیجه دزدی از ملت است
امیر۱۰۱۱۸۲۳۱۰:۲۱:۱۴ ۱۳۹۸/۴/۳۰
گفت : هشیاری بیار ، اینجا کسی هشیار نیست .... خدا رحمت کنه پروین اعتصامی رو .
ناشناس۱۰۱۱۸۵۰۱۰:۲۹:۵۹ ۱۳۹۸/۴/۳۰
ناکارآمدی ،همین و بس.
ناشناس۱۰۱۱۸۶۲۱۰:۳۳:۱۵ ۱۳۹۸/۴/۳۰
دولت اگر راست می گوید ببیند مالکان این کاخها چه کسانی هستند و سال قبل هر کدام چقدر مالیات داده اند! (البته اگر برعکس همه دنیا سرکشی به حساب بانکی افراد را دخالت در مسائل خصوصی ایشان قلمداد نمی کند)
سید۱۰۱۱۹۰۷۱۰:۵۲:۵۴ ۱۳۹۸/۴/۳۰
جنگش. مجروحیتش .شیمیایش. بی خانمانیش .اسارتش......را کسان دیگر کشیده اند و در عوض فخرش برجش.ویلایش.رفاهش را ژنهای خوب لمس میکنند
ناشناس۱۰۱۱۹۹۷۱۱:۵۲:۲۳ ۱۳۹۸/۴/۳۰
مشكل عدم رسيدگي به اموال مديران و فرزندانشان است .
ناشناس۱۰۱۱۹۹۹۱۱:۵۳:۰۲ ۱۳۹۸/۴/۳۰
بله تا وقتى مردمى هستند كه قدرت خريد دو كيلو سيب زمينى را ندارند ويا به خاطر خريد يك پفك شرمنده ى فرزندشان هستند وتا زمانى كه يك زن جوان براى أمرار معاش همراه فرزند خردسالش مجبور به صاف كردن ميخهاى كج براى فروش اونها باشه زندگى در باستى هيلز وأمثال ان نه تنها جرم بلكه ارتداد است
rassharif۱۰۱۲۰۴۶۱۲:۲۱:۴۴ ۱۳۹۸/۴/۳۰
زندگی در خانه ای ک هیچ مالیاتی در ازای پول های خرج شده در آن پرداخت نشده جرم است در هر کجا که باشد. حالا تصور کنید این خانه 3 هزار میلیارد قیمت دارد و خرج ماهانه این خانه هم بعید نیست 100 میلیون باشد.
احمدرضا۱۰۱۲۰۷۹۱۲:۳۸:۱۴ ۱۳۹۸/۴/۳۰
سلام بخدا پولداری خیلی هم خوبه اگه پولدار نباشه، اقتصاد مشکل پیدا میکنه چون اقتصادهای دولتی و تعاونی نمیتونه کل اقتصاد و صنعت مورد نیاز ایران رو پشتیبانی کنه. البته که باید پولدار شدن صد در صد از راه قانونی باشه. (خوش شانسی، گناه و بی قانونی و تخلف نیست) نکته مهم اینه که قوه قضائیه خیلی راحت تر از چیزی که مردم فکر میکنن، میتونه متوجه تخلف احتمالی سرمایه داران بشه. نکته دیگه، جرایمه کردنه فوق العاده سخت و زیاد درصورت تخلف مالیاتی و اقتصادی و سواستفاده عمدی از قانون توسط سرمایه داران متخلفه ایشالا همه عاقبت بخیر بشیم
ناشناس۱۰۱۲۱۱۰۱۲:۵۱:۲۵ ۱۳۹۸/۴/۳۰
جرم نباشه هم انسانی نیست ! وجدان مرده میخواد !
ناشناس۱۰۱۲۱۵۷۱۳:۱۰:۳۶ ۱۳۹۸/۴/۳۰
امیر المومنین: هیچ مالی اندوخته نمی شود، مگر اینكه حق مظلومی پایمال شده باشد هیچ کاخی ساخته نمیشود مگر اینکه کوخی خراب شود
ناشناس۱۰۱۲۲۱۳۱۳:۲۸:۰۰ ۱۳۹۸/۴/۳۰
با تبلیغات منفی پولدار ها را تشویق به سرمایه گزاری در خارج نکنید . در سال گذشته میلادی علی رغم بالا رفتن ارزش ارزهای خارجی 4200 ایرانی در ترکیه خانه خریده اند ترکیه تنها کشوری هست که این آمار را ارائه میدهد قبرس امارات اسپانیا هم هستند که تعدادشان نا مشخص است .
سعادتی۱۰۱۲۲۵۷۱۳:۴۰:۲۹ ۱۳۹۸/۴/۳۰
باید از خانه سوم و چهارم هر فرد به ترتیب مالیات سالانه ای تحت عنوان مالیات بر رفاه مضاعف یعنی 20 تا 30 درصد قیمت روز کارشناسی اخذ نماییم تا زندگی لاکچری و آسیب زدن به طبیعت عمومی بسیار پر هزینه باشد
ناشناس۱۰۱۲۲۸۶۱۳:۵۴:۳۸ ۱۳۹۸/۴/۳۰
بلی زندگی دراین شهرک جرم است زیرا به فرمایش امام علی(ع)هرجا تپه ای هست درکنارش دره ای وجوددارد وهرجاثروت انبوهی باشد درکنارش افرادفقیر وبه استضعاف کشیده شده وجوددارد
ناشناس۱۰۱۲۲۹۵۱۳:۵۹:۵۴ ۱۳۹۸/۴/۳۰
... قیمت هر کدام از ویلاهای این شهرک بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد میلیارد است ، اعداد و ارقام بقدری عجیب و غیرقابل باور هستند که تایپیست هم در تایپ آنها ، درمانده شده است !
محسن۱۰۱۲۳۲۳۱۴:۱۶:۰۴ ۱۳۹۸/۴/۳۰
این کاخ ها نشانه ضعف در قانون و اجرای قانون است و بزرگترین ضربه را به دین می زنند
ناشناس۱۰۱۲۴۳۵۱۵:۰۸:۴۳ ۱۳۹۸/۴/۳۰
انتخاب محل زندگی از حقوق اولیه هر شخصی است اما دزدی و سوء استفاده و رانت قابل قبول و تحمل و بخشش نیست.
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  2. لیست بلند موفقیت‌های دولت رئیسی بدون برجام، بدون FATF

  3. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  4. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

  5. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  6. هم فرصت، هم تهدید!

  7. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  8. لطفا جوگیر نشوید!

  9. ادعای تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی‌سازی در ایران

  10. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

  11. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

  12. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  13. روایتی از نقش پخشان عزیزی در پژاک علیه ایران

  14. دیوانه یا عاقل؟!

  15. انتقاد تند کیهان از برخی واکنش‌ها به خودکشی ابراهیم نبوی/ جرزنی بعد از قدرت

  16. بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه  

  17. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

  18. چرا اتاق بازرگانی خواستار استرداد لایحه جدید تجارت است؟

  19. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  20. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

  21. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

  22. روسیه جنگنده فرانسه را با «اس ۴۰۰» هدف گرفت

  23. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

  24. باهنر از توصیه مهم خود به قالیباف می‌گوید/ ترورهایی که پیشکش به ترامپ شده است!/ نفوذ را جدی بگیریم

  25. روایت "گاردین" از وضعیت تکان‌دهنده نظام بهداشت و درمان انگلیس

آخرین عناوین