به گزارش ایرنا از دادسرای عمومی و انقلاب تهران، محمد خلیل زاده معاون دادستان و سرپرست دادسرای ناحیه ۱۱ گفت: با توجه به شکایات مکرر مردم به دادستانی کل کشور، حوزه ریاست قوه قضاییه و دادستانی عمومی و انقلاب تهران درباره معضل ترافیک در اطراف پاساژ علاءالدین و مشکلات ناشی از فعالیت دست فروشان برای عبورو مرور مردم، ساماندهی وضعیت این پاساژ و رسیدگی به معضلات پیرامونی آن به طور جدی در دستور کار این دادسرا قرار گرفته است.
معاون دادستان تهران آمار بالای پروندههای قضایی مرتبط با پاساژ علاءالدین را یکی دیگر از علل ورود دادستانی به موضوع عنوان کرد و افزود: دستفروشان اطراف پاساژ علاءالدین علاوه بر سد معبر و ایجاد مانع در زمینه تردد مردم، مورد سو استفاده قاچاقچیان و باندهای فروش کالاهای تقلبی قرار میگیرند و برخی با هدایت عواملی از داخل پاساژ موجب مغبون شدن خریداران میشوند و در همین رابطه پروندههای بسیاری در دادسرای ناحیه ۱۱ تشکیل شده است.
این مقام قضایی تصریح کرد: سال گذشته حدود ۳۰۰ فقره پرونده قضایی در رابطه با فروش گوشیهای تقلبی در دادسرا تشکیل شده است.
معاون دادستان تهران ورود اقلام قاچاق را یکی دیگر از مشکلات مرتبط با این مرکز عمده عرضه گوشی تلفن همراه خواند و افزود: اکنون با اجرای طرح رجیستری گوشی و تبلت امکان فروش اقلام قاچاق برای این کالاها وجود ندارد اما در مورد ملزومات وابسته به آنها قاچاق در سطح گستردهای است و پرونده های کلانی در مراجع قضایی مفتوح است.
خلیل زاده با بیان اینکه در این مکان تجاری بیش از یک هزار واحد صنفی فعالیت میکنند که در هر کدام از آنها حداقل دو یا سه نفر مشغول کار هستند تأکیدکرد: ساماندهی کسبه و کنترل مجوزهای قانونی کسب و پیشگیری از فرار مالیاتی یکی دیگر از اهداف ورود دادستانی به موضوع است.
وی تصریح کرد: اکنون هیچ مرجع نظارتی بر فعالیت کسبه این پاساژ نظارت نمی کند.
سرپرست دادسرای ناحیه ۱۱ تهران یادآور شد: با توجه به مطالبات مردم و مشکلات موجود و در اجرای اوامر دادستان تهران مبنی بر نظارت بر بازار، احیای حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم، ساماندهی پاساژ علاالدین و رفع مشکلات مرتبط با آن در جلسه ای با حضور شهردار منطقه و نمایندگان سازمان های مسئول مورد بحث و تبادل نظر و اتخاذ تصمیم قرار گرفت.
معاون دادستان تهران یادآور شد: در این جلسه علاوه بر شهردار منطقه ۱۱، مدیران و نمایندگان سازمان های امور مالیاتی، تعزیرات حکومتی، آتش نشانی، اتاق اصناف تهران، پلیس اقتصادی، پلیس امنیت، پلیس قاچاق کالا و ارز و سرکلانتر هشتم و سایر عوامل انتظامی ذی مدخل به بیان پیشنهادات و ارایه راهکارهای عملی پرداختند و مقرر شد با تشکیل کارگروهی به ریاست دادسرا، وضعیت پاساژ علاءالدین و اقدامات دستگاه ها در خصوص ساماندهی آن به طور مستمر رصد و نظارت شود.
سرپرست دادسرای ناحیه ۱۱ تهران با اشاره به مشکلات ترافیکی ایجاد شده در محل اظهار داشت: با توجه به اینکه پارکینگ های پاساژ علاءالدین قبلاً با موافقت شهرداری به انباری تغییر کاربری یافته اند، مقرر شد مالکان این مجموعه در شعاع ۲۰۰ تا ۲۵۰ متری آن، به احداث پارکینگ اقدام کنند.
خلیل زاده به تدابیر ایمنی اتخاذ شده در جلسه هم اشاره کرد و اظهار داشت: سازمان آتش نشانی مکلف شد دستورالعمل ایمنی حفاظت از ساختمان را تدوین و در اختیار دادستانی و عوامل اجرایی قرار دهد.
معاون دادستان تهران تأکیدکرد: ساماندهی پاساژ علاءالدین تا رفع کامل معضلات با حضور نمایندگان سازمانهای متولی به طور مستمر در دادسرای ناحیه ۱۱ پیگیری خواهد شد.