وال استریت ژورنال: صنایع نظامی اسرائیل برنده بزرگ طرح عادی‌سازی است

گروه جهان الف،   4010718119

  نشریه وال استریت ژورنال در گزارشی ویژه نوشت، توافقنامه‌های ابراهیم (عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی) که برخی کشورهای عربی با اسرائیل امضا کردند، صنایع نظامی اسرائیل را به برنده بزرگ این طرح تبدیل کرده است.

به گزارش ایسنا، نشریه "وال استریت ژورنال" در این گزارش نوشت، پیمانکاران نظامی اسرائیل بیشترین سود را از روابط دیپلماتیک جدید می‌برند.

امارات که سال گذشته میلادی به دنبال راهی برای حفاظت از نمایشگاه اکسپو در برابر حملات پهپادی احتمالی نیروهای انصارالله بود، مخفیانه با اسرائیل رایزنی کرد.

به گفته برخی مسؤولان سابق صنایع نظامی رژیم صهیونیستی، امارات به دلیل نگرانی از احتمال حمله‌ای ویرانگر علیه این رویداد پرسود، سامانه دفاع هوایی را که برای هدف‌گیری و اسقاط پهپادهای دشمن طراحی شده، خریداری کرد.

این منابع افزودند: سامانه "گنبد آهنین" که شرکت "رافائل" علیه پهپادها راه‌اندازی کرده، کار حفاظت از نمایشگاه اکسپوی دوبی را برعهده گرفت.

مسؤولان اماراتی از صحبت درباره این موضوع خودداری کردند.

به نوشته وال استریت ژورنال، این قرارداد بخشی از روابط گسترده اسرائیل و دیگر کشورهای عربی منطقه علیه آنچه که تهدیدی برای خود می‌دانند است، از دو سال قبل که توافقنامه‌های عادی‌سازی با کشورهای امارات، بحرین و مراکش امضا شد، امضای توافقنامه‌های قراردادهای دفاعی با همسایگان اسرائیل، پذیرش آن در منطقه را تقویت کرد و سران برجسته کشورهای عربی منطقه از آن استقبال کردند و دوبی به یکی از مهمترین مقاصد گردشگری اسرائیلی‌ها تبدیل شد.

هیچ طرفی بیشتر از پیمانکاران نظامی از این روابط گرم بهره نبردند و شرکت‌های نظامی-دفاعی قراردادهایی به ارزش بیش از سه میلیارد دلار با سه کشور یاد شده امضا کردند. وزارت جنگ (رژیم صهیونیستی) اعلام کرد، رشد روزافزون بازار نقش موثری در افزایش فروش تسلیحات اسرائیل در جهان داشت به طوری که طبق آمار این وزارتخانه در سال گذشته میلادی به ۱۱.۳ میلیارد دلار رسید.

فروش تجهیزات نظامی به کشورهای حوزه خلیج فارس هفت درصد کل فروش‌های سال گذشته اسرائیل را تشکیل داد و به گفته مقامات اسرائیلی و پیمانکاران نظامی، شرکت‌های نظامی قراردادهایی را برای ارسال سامانه‌های پدافندی پیشرفته به امارات و بحرین امضا کردند.

به گفته پیمانکاران الکترونیک، آنها قراردادی را برای ساخت سه کارگاه تولید پهپاد با مراکش امضا کردند و همچنین در حال مذاکره با سه کشور یاد شده برای فروش تمامی رادارهای پیشرفته خود به سیستم‌های امنیت الکترونیک هستند.

از جمله مهم‌ترین قراردادهایی که تا این لحظه اسرائیل امضا کرده، فروش سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته و سیار مشهور به "اسپایدر" به امارات است.

به گفته برخی منابع آگاه، این قرارداد زمانی امضا شد که امارات از آمریکا ناامید شده بود و آمریکا به حملات پهپادی نیروهای انصارالله علیه امارات واکنشی نشان نداده بود.

پیشتر در گزارشی در خبرگزاری رویترز به این موضوع اشاره شده بود، استیسی دوتان، مدیر اجرایی مدیریت شرکت "افنون" که پهپادهایی را به امارات و مراکش فروخت، نیز گفت: این یک زمین بازی جدید است.

این روزنامه در ادامه نوشت، توافقنامه‌های عادی‌سازی نعمتی برای شرکت‌های نظامی اسرائیل بود که با تولیدات هوایی‌شان مشهور هستند و این سامانه‌های دفاعی در امارات و عربستان که هر دو هدف موشک‌های کروز نیروهای انصارالله یمن قرار دارند، تقاضای زیادی دارند.

مسؤولان امنیتی اسرائیل می‌گویند، "از زمان امضای توافقنامه‌ها ۱۵۰ دیدار با همتایان خود در بحرین، مراکش و امارات داشته‌اند".

اما این روزنامه در ادامه نوشت، محدودیت‌هایی بر سر راه فروش اسرائیل به همسایگان خود در منطقه خلیج فارس وجود دارد، در حال حاضر تمرکز بر فروش سامانه‌های دفاعی است و دولت اسرائیل هرگز به این زودی با فروش سلاح‌های هجومی موافقت نخواهد کرد.

همانگونه که دوتان گفت، شرکت "افنون" توانست از این روابط گرم استفاده کند چراکه تجربه کار با امارات را پیش از امضای توافقنامه‌های عادی‌سازی داشت.

دوتان افزود: تنها یک قرارداد نیست، شما به دنبال این نیستید که همه چیز را یک باره به فروش برسانید، شما روابطی را با شرکای منطقه‌ای خود ایجاد می‌کنید و زمانی که قراردادهای کوچکی می‌بندید، می‌دانید آنها به شما اعتماد دارند.

شرکت "افنون" به امارات و مراکش سامانه دفاعی کوچکی به نام "شایلوک" فروخت، این سامانه برای حفاظت از فرودگاه‌ها، پایگاه‌های نظامی، نیروگاه‌ها و مناطق کوچک در برابر حملات پهپادی طراحی شده است.

"افنون" در حال انجام مذاکراتی با مسؤولان منطقه خلیج فارس جهت ارائه خدماتی به آنها برای کمک به بهبود امنیت مرزهای کشورهایشان، تقویت دفاع سایبری آنها و ایجاد واحد خنثی‌سازی مواد منفجره است.  به گفته دوتان، همکاری با امارات در واقع ادامه همکاری‌های مخفیانه‌ای است که پیش از توافقنامه‌های "ابراهیمی" نیز با حوزه خلیج فارس داشته است.

این شرکت اذعان کرد، فعالیت و رفت‌وآمد در بحرین که تعداد زیادی شیعه در آن سکونت دارند، دشوار بوده است، تومر افنون، بنیانگذار شرکت در سفری که به بحرین برای مذاکره درباره چشم‌انداز تجارت با منامه داشته، تماسی از طرف مسؤولان اطلاعات این کشور دریافت کرد و آنها از او خواستند به دلیل نگرانی‌های امنیتی فورا این کشور را ترک کند.

بیشتر روابط نظامی میان اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج فارس به صورت مخفیانه برقرار است و مسؤولان اذعان می‌کنند به دلیل نگرانی‌ها، آنها می‌خواهد قراردادها از دید افکار عمومی دور بماند.

همچنین مراکش که دسامبر ۲۰۲۰ توافقنامه عادی‌سازی جداگانه‌ای را با اسرائیل امضا کرد، به راه خود ادامه می‌دهد، این کشور سال گذشته توافقنامه‌های امنیتی را امضا کرد که شرایط را برای چند قرارداد فراهم کرد. به گفته برخی مسؤولان صنایع دفاعی-نظامی اسرئیل، مراکش همانند امارات سامانه دفاع هوایی شایلوک را از اسرائیل خریداری کرد و این کشور عربی با خرید پهپادهایی از شرکت "بلوبرد ایروسیستمز" موافقت کرد.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. حالا چه می گویید؟!

  2. توضیح مهاجرانی درباره تعیین تکلیف وام‌های دریافت‌شده سازمان بورس

  3. زیباترین آبشار ایران: آبشار بیشه خرم آباد

  4. کنکور، خادم یا ارباب آموزش و پرورش؟!

  5. انتقاد عارف از ضربه‌پذیری سایبری سامانه بنزین/ دیدگاه دو رسانه اصولگرا درباره دوقطبی‌سازی

  6. نشست همتی با بانکهای خصوصی/ناترازی بانکی حل شود

  7. چه کسانی با ۳۵ سال خدمت بازنشسته می‌شوند+ جدول

  8. وقتی اقتدار، دستاورد می آفریند

  9. مصرف برق خانگی ایران یک‌ونیم برابر ترکیه/مصرف خانگی با محاسبه «انرژی مصرفی» از اروپا و آمریکا بالاتر است

  10. حسین سلاح‌ورزی به ۶ ماه حبس و پرداخت جزای نقدی محکوم شد

  11. در اسراییل چه خبر است؟!

  12. صادق‌جان زندگی شما با طلای حضرت ام‌البنین (س) بیمه شد

  13. بابایی:مزد کارگران حداقل باید به میزان تورم رسمی افزایش یابد

  14. مهلت ۷۲ ساعته دادستانی تهران برای اعلام اسامی ۱۰۰ متقاضی نمایندگی مجلس با مدرک جعلی

  15.   لفاظی نتانیاهو علیه ایران برای سرپوش گذاشتن بر شکست در جنگ غزه

  16. انتقاد عارف از ضربه‌پذیری سیستم توزیع بنزین در پی حمله سایبری

پربحث‌های هفته

  1. توصیه به روسها درباره زنگزور:این دالان موهوم ایجاد نخواهد شد

  2. حالا چه می گویید؟!

  3. نامه احمد توکلی به رئیس جمهور درباره موضوع تاثیر قطعی معدل در کنکور

  4. وقتی آمریکا جا می ماند

  5. ۲ نکته درباره یک آمار نگران‌کننده

  6. نمایش «ثروت» را به دین ربط ندهید!

  7. قدردان پلیس هستیم اما...

  8. رئیس سازمان بورس استعفا داد

  9.  ماجرای وام ۲.۷ میلیارد تومانی با نرخ ۴ درصد به مجید عشقی چیست؟

  10. چرا از یک سوراخ چند بار گزیده می‌شویم؟!

  11. سپاه: ۱۲ تبعه افغان در پارسیان که قصد ربودن تعدادی کودک و نوجوان را داشتند، دستگیر شدند

  12. نظرات برگزیده مخاطبان الف: چرا هزینه تعویض شناسنامه را باید مردم بپردازند؟/ ایران نباید به روسیه اعتماد کند

  13. شرط پزشکیان برای جراحی اقتصادی/ انتقاد قالیباف از برخی مخالفان دولت/ علت حمله برخی اصلاح‌طلبان به عارف چیست؟

  14. واکنش سلیمی به وام‌های میلیاردی در بورس/ گفته بودم که بورس را «عشقی» اداره می‌کند

  15. چالش دستمزد بالاخره حل می شود؟!

  16. توضیح مهاجرانی درباره تعیین تکلیف وام‌های دریافت‌شده سازمان بورس

  17. زیباترین آبشار ایران: آبشار بیشه خرم آباد

  18. پاسخ کیهان به انتقاد پناهیان از دوقطبی‌سازی/ روایت سردار سلامی از جنگ دریایی / واکنش بهادری‌جهرمی به وام میلیاردی در سازمان بورس

  19. کنکور، خادم یا ارباب آموزش و پرورش؟!

  20. انتقاد عارف از ضربه‌پذیری سایبری سامانه بنزین/ دیدگاه دو رسانه اصولگرا درباره دوقطبی‌سازی

  21. نشست همتی با بانکهای خصوصی/ناترازی بانکی حل شود

  22. اعتراض شدید آیت الله اعرافی به اقدام وقیحانه سفیر استرالیا 

  23. چه کسانی با ۳۵ سال خدمت بازنشسته می‌شوند+ جدول

  24. وقتی اقتدار، دستاورد می آفریند

  25. مصرف برق خانگی ایران یک‌ونیم برابر ترکیه/مصرف خانگی با محاسبه «انرژی مصرفی» از اروپا و آمریکا بالاتر است

آخرین عناوین