بشار اسد: گاهی دیدارهایی با آمریکایی‌ها داریم

  4030203116

رئیس جمهور سوریه تأکید کرد آمریکا بخشی از خاک این کشور را اشغال کرده است و از تروریسم حمایت می‌کند اما گاهی دیدارهایی با مقامات آمریکایی انجام می‌شود.

بشار اسد: گاهی دیدارهایی با آمریکایی‌ها داریم

به گزارش ایسنا، بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در مصاحبه با اینال آردزینبا، وزیر خارجه آبخاز در کاخ ریاست جمهوری در دمشق گفت: آمریکا بخشی از خاک ما را به صورت غیرقانونی اشغال کرده است و از تروریسم و اسرائیل حمایت می‌کند؛ اسرائیلی که خود خاک ما را اشغال کرده است.

وی افزود: با این حال ما گاهی دیدارهایی با آن‌ها داریم هرچند که این دیدارها به هیچ نتیجه‌ای ختم نمی‌شود اما همه چیز تغییر خواهد کرد. وی درباره محور این دیدارها یا مسؤولانی که در آن شرکت می‌کنند، چیزی نگفت.

بشار اسد در جواب سوالی درباره مذاکرات با غرب گفت: امید همیشه هست. حتی زمانی که بدانیم نتیجه‌ای وجود نخواهد داشت باز هم باید تلاش کنیم. به رغم دیدگاه منفی که نسبت به آن‌ها داریم باید با آن‌ها کار کنیم و برایشان توضیح دهیم که ما هرگز از حقوق خود کوتاه نمی‌آییم و با آن‌ها تنها براساس برابری همکاری خواهیم کرد.

وزیر خارجه آبخاز در این مصاحبه با بشار اسد از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و بشار اسد تعریف کرد و آن‌ها را ۲ رهبر مستقل دانست.

بشار اسد در جواب سؤال وزیر خارجه آبخاز درباره نقش روسیه در سوریه گفت: ما خیلی این عبارت را می‌شنویم که روسیه از رئیس جمهور سوریه یا دولت سوریه حمایت کرد و این عبارت نادرستی است. عبارت درست این است که روسیه از ملت سوریه و استقلال سوریه حمایت کرد و درنتیجه با این کار از قوانین بین‌المللی حفاظت کرد.

بشار اسد گفت: روسیه وارد جنگ با تروریسم در خاک سوریه شد. وقتی روسیه از سوری‌ها حمایت می‌کند در واقع از کشور خودش محافظت می‌کند. زمانی که روسیه درباره مبارزه با تروریسم گفت این به طور کلی در سطح بین‌المللی و به صورت ویژه در منطقه دریای مدیترانه و منطقه ما مهم بود چراکه سوریه موقعیت ژئواستراتژیک بسیار مهمی دارد.

بشار اسد گفت: نزاع‌ها در ۱۰ سال اخیر با هویت ملی در ارتباط است که ما باید یاد بگیریم چگونه از آن در برابر تأثیرها از خارج حفاظت کنیم. تنها راه برای پیروزی بر ما نابودی هویت ملی ما بوده است. هویت ملی مفهوم گسترده‌ای دارد و حاوی مفاهیم زیادی از جمله فرهنگ، ارزش‌ها و سنت‌هاست.

وی گفت: تک قطبی یک مساله متناقض است و چیزی است که جهان را به این آشوب کشانده است که بهای آن را کشورهایی در جهان از جمله سوریه می‌دهند. مشکل امروز ما در نبود قواعد واضح و روشن برای همکاری میان کشورهاست و همین موجب نزاع‌های دائمی می‌شود.

بشار اسد درباره نقش چین گفت: چین نمونه دیگری را از آنچه غرب ارائه کرده است، ارائه داد و این نمونه‌ای است که شامل اصول کمونیستی و اقتصاد سرمایه‌داری است و نتیجه این الگو دولت مرکزی اجتماعی است که آزادی اقتصادی دارد. از سال ۲۰۰۸ دیدیم که چگونه چین با ثبات به پا خاست و اقتصاد غرب رو به انحطاط رفت. چین ثابت کرد که اصول سرمایه‌داری برای اقتصاد بسیار مهم است. اما سرمایه‌داری به عنوان یک الگو برای اداره یک کشور محکوم به شکست است. نقش استراتژیک چین در جهان را می‌توانیم ببینیم.

وی گفت: آمریکایی‌ها از هر نزاعی سود می‌برند. سیاست آمریکا بر اصل «تفرقه بینداز و حکومت کن» استوار است. این روش آن‌ها برای سیطره و کنترل است و نوعی سیاه نمایی است. چنین برخوردی غیراخلاقی است. آمریکا هر نزاعی را تبدیل به یک بیماری خطرناک مثل دیابت یا سرطان می‌کند و معمولا کشورهای درگیر بهای نزاع را می‌پردازند.

بشار اسد تأکید کرد: امروز تمام کشورهای جهان از جمله غرب و آمریکای جنوبی به دنبال گسترش روابط با چین هستند و این یک مساله طبیعی است چراکه واشنگتن منافع شرکایش را نادیده می‌گیرد و از دلار به عنوان وسیله‌ای برای فشار سیاسی استفاده می‌کند. برای آمریکا مهم نیست که افزایش نرخ اصلی بهره منجر به افزایش تورم و افزایش بیکاری در کشورهای شریکش شود.

وی تأکید کرد: تعدادی از کشورهای جهان امروز درک کرده‌اند که آمریکا دوست آن‌ها نیست. کشورهایی که خودشان را شریک آمریکا می‌دانستند اکنون می‌دانند که واشنگتن شرکایی حتی در غرب هم ندارد. دوستی یا شراکت به معنای وجود منافع مشترک است اما آمریکا تمام توجهش تنها به منافع شخصی خودش است برای همین روابط با این کشور نمی تواند امن یا باثبات باشد.

این مصاحبه که بخشی از آن شامگاه یکشنبه منتشر شد در راستای برنامه جدیدی با عنوان «اکثریت جهانی» انجام شد که کانال یک تلویزیون روسیه آن را منتشر کرد و وزیر خارجه آبخاز آن را تهیه کرده است. وی تصمیم گرفت نخستین بخش‌های برنامه جدید خود را از دمشق و کاخ ریاست جمهوری سوریه و شخص بشار اسد آغاز کند. این وزیر بشار اسد را فردی توصیف کرد که غرب جمعی را به چالش کشید و توانست از کشورش و مسیر تاریخی ملتش محافظت کند.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

    2. لیست بلند موفقیت‌های دولت رئیسی بدون برجام، بدون FATF

    3. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

    4. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

    5. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

    6. هم فرصت، هم تهدید!

    7. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

    8. لطفا جوگیر نشوید!

    9. ادعای تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی‌سازی در ایران

    10. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

    11. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

    12. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

    13. روایتی از نقش پخشان عزیزی در پژاک علیه ایران

    14. دیوانه یا عاقل؟!

    15. انتقاد تند کیهان از برخی واکنش‌ها به خودکشی ابراهیم نبوی/ جرزنی بعد از قدرت

    16. بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه  

    17. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

    18. چرا اتاق بازرگانی خواستار استرداد لایحه جدید تجارت است؟

    19. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

    20. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

    21. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

    22. روسیه جنگنده فرانسه را با «اس ۴۰۰» هدف گرفت

    23. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

    24. باهنر از توصیه مهم خود به قالیباف می‌گوید/ ترورهایی که پیشکش به ترامپ شده است!/ نفوذ را جدی بگیریم

    25. روایت "گاردین" از وضعیت تکان‌دهنده نظام بهداشت و درمان انگلیس

    آخرین عناوین