جزئیاتی از سند ۲۵ ساله ایران و چین/ صادرات خودرو به کشورهای منطقه/ چین تا ۲۵ سال از ما نفت می‌خرد

سیاسی،   4000122024 ۳۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: توافق با چین برد - برد است و واگذاری جزایر ایران به این کشور دروغ محض است.

جزئیاتی از سند ۲۵ ساله ایران و چین/ صادرات خودرو به کشورهای منطقه/ چین تا ۲۵ سال از ما نفت می‌خرد

حجت‌الاسلام سید محمود نبویان در گفتگوی مشروح با مهر، درباره قرارداد ۲۵ ساله بین ایران و چین، گفت: نمی‌توان درباره این قرارداد به سادگی داوری کرد و باید حتماً متن این قرارداد را مطالعه کرد. اگر این قرارداد به نفع ملت ایران است، باید شواهدی در متن این قرارداد وجود داشته باشد و اگر هم به ضرر مردم است، باید شواهدش را در متن این قرارداد پیدا کرد.

وی با اشاره به مفاد قرارداد بین ایران و چین، افزود: این قرارداد ۹ بند و ۳ ضمیمه دارد. در ضمیمه اول اهداف اساسی، در ضمیمه دوم تفصیل در زمینه‌های همکاری و در ضمیمه سوم هم جزئیات زمینه‌های همکاری مطرح شده است.

چین تا ۲۵ سال از ما نفت می‌خرد

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از مهمترین محورهای این قرارداد در حوزه نفت و انرژی است، تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی ما تحریم در زمینه فروش نفت است که چین در این قرارداد تضمین داده است که تا ۲۵ سال از ما نفت خریداری کند.

نبویان افزود: از سوی دیگر ما در اوج تحریم‌ها هستیم و در حال حاضر روزانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت را به فروش می‌رسانیم که نزدیک به ۹۰۰ هزار بشکه نفت از این رقم به چین فروخته می‌شود.

وی تصریح کرد: همچنین در این قرارداد قید شده که ایران و چین همکاری‌هایی در زمینه توسعه میادین نفتی، توسعه پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها و همچنین تجهیز ذخایر نفت، گاز و پتروشیمی داشته باشند. پس از برجام همه به یاد داریم که شرکت‌هایی مانند «شل» به ایران آمدند اما همه رفتند. در مقابل، چین در اوج تحریم‌ها این قرارداد مهم را با ایران منعقد کرد.

غربی‌ها می‌خواهند مانع فروش نفت ایران شوند

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: یکی از موارد مهم دیگری که در توافق با چین قید شده، بازگشت پول به ایران و تسهیل روابط بانکی است. آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان به دنبال آن هستند که ایران نتواند نفت خود را به فروش برساند و همچنین پول فروش آن به کشورمان بازنگردد تا ایران تحت فشار قرار گیرد اما انعقاد این قرارداد با چین باعث می‌شود که دشمنان به هدف خود نرسند و نقشه آنان با شکست مواجه شود و مشخص است که غربی‌ها و غرب گرایان داخلی با قرارداد ایران و چین مخالفت کنند.

نبویان افزود: همچنین در توافق ایران و چین آمده است که چین با ایران همکاری کند تا ما نیروگاه‌های برق ایجاد کنیم و بتوانیم برق را به کشورهای همسایه صادر کنیم. همچنین در این توافق آمده است که چین با ایران سرمایه گذاری مشترک داشته باشد تا ما در افغانستان، پاکستان، عراق و سوریه، نیروگاه برق ایجاد کنیم و علاوه بر این با همکاری با چین بتوانیم برق کشورهای جاده ابریشم را تعیین کنیم. ضمن اینکه ایران در این قرارداد متعهد می‌شود که گاز چین و پاکستان را تا حدی که می‌تواند تأمین کند.

امنیت حمل‌ونقل در قرارداد بین ایران و چین لحاظ شده است

وی بیان کرد: در قرارداد ایران و چین در زمینه حمل و نقل اعم از هوایی، زمینی، ریلی و دریایی هم توافقاتی منعقد شده است چرا که برای صادرات نفت نیز بحث بیمه حمل و نقل و تأمین امنیت حمل و نقل حائز اهمیت است که در این توافق آمده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: همچنین جهت توسعه سواحل در توافق ایران و چین آمده است که طرفین بتوانند با تکنولوژی‌های بالا، بنادری را ایجاد کنند و همچنین کریدوری از جنوب به شمال جهت صادر کردن کالاها به کشورهای آسیای مرکزی و همچنین کریدوری از جنوب به غرب جهت صادرات کالاها به ترکیه و آذربایجان ایجاد شود که این مسئله برای ما بسیار حائز اهمیت است و باعث اشتغال‌زایی می‌شود.

به کشورهای منطقه خودرو صادر خواهیم کرد

نبویان با اشاره به اینکه همچنین بر اساس این قرارداد قرار است خط آهن زیارتی بین ایران، عراق و سوریه ایجاد شود، گفت: مطابق با این توافق قرار است ما با چین در زمینه صنعتی هم اشتراکاتی را داشته باشیم که برای ایجاد اشتغال بسیار حائز اهمیت است. ما مناطق آزاد و ویژه تجاری را ایجاد کردیم که این مناطق برای صادرات معاف از مالیات هستند اما در حال حاضر این مناطق فقط محور واردات شدند و یکی از مواردی که در توافق با چین آمده این است که ایران با همکاری با چین بتواند در مناطق آزاد و ویژه خودروهایی را تولید و به کشورهای منطقه صادر کند.

وی گفت: در حال حاضر متأسفانه ما حاکمیتی بر فضای مجازی، موتورهای جستجوگر، پیام‌رسان‌های اجتماعی و پست الکترونیک نداریم و حاکمیت آن از دست ما خارج شده است و برای ما بسیار حائز اهمیت است که با همکاری با چینی‌ها بتوانیم بر فضای مجازی خود حاکمیت داشته باشیم و همچنین تبلت، لپ تاپ و موبایل تولید کنیم و با چین همکاری‌هایی در زمینه هوش مصنوعی داشته باشیم.

دانش نظامی ایران ارتقا پیدا می‌کند

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین قرار است ایران و چین همکاری‌هایی در زمینه نظامی و دفاعی داشته باشند، به این معنا که قرار است دانش صنایع نظامی این دو کشور با همکاری با یکدیگر پیش برود که به نفع ملت ایران خواهد بود تا دانش خود را در این زمینه ارتقا دهد.

نبویان با اشاره به همکاری ایران و چین در عرصه سیاسی، منطقه‌ای و بین‌المللی اظهار داشت: یکی از مشکلات ما در شورای امنیت این است که آمریکا قطعنامه‌هایی را علیه کشورمان صادر می‌کند و اگر چین با ما همکاری داشته باشد و این قطعنامه‌ها را وتو کند، برای ما بسیار خوب و قابل اهمیت است. موارد مذکور همگی مسائل حائز اهمیتی است که در قرارداد ایران و چین قید شده است و باید مورد توجه قرار گیرد.

در توافق با چین ضرر نمی‌کنیم

وی متذکر شد: قرارداد ایران و چین یک توافق برد – برد است و این طور نیست که ما ضرر کنیم و توافق بسیار خوبی است. ممکن است برخی بگویند که چین با انعقاد این قرارداد به دنبال منافعی است که باید گفت این مسئله درست است و طبیعی است که هر کشوری برای خود منافعی داشته باشد و ما هم قطعاً منافع خود را مدنظر قرار می‌دهیم.

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در برجام آمریکا و غربی‌ها به منافع خود رسیدند و از برجام نهایت استفاده را بردند اما صنعت هسته‌ای ما را عقب انداختند، حتی یک تحریم را هم کم نکردند و تحریم‌ها علیه ایران را اضافه هم کردند و برجام کاملاً به ضرر ما بود.

منافع ایران در قرارداد با چین مورد توجه قرار گرفته است

نبویان اظهار داشت: در قرارداد با چین به هیچ وجه این گونه نیست و منافع ایران هم مورد توجه قرار گرفته شده است. در برجام ما نمی‌توانیم از طرف مقابل شکایت کنیم چرا که بر اساس مکانیزم ماشه چه آنان از ایران شکایت کنند و چه ایران از کشورهای عضو برجام شکایت کند، تحریم‌های ایران باز می‌گردد و در هر صورت به ضرر ما است.

دولتمردان برای تحمیل برجام خسارت بار به ملت عجله داشتند

وی تاکید کرد: این در حالی است که در توافق با چین آمده است که رضایت طرفین شرط است. متأسفانه دولتمردان آنقدر عجله داشتند که خسارت بزرگ برجام را به ملت ایران تحمیل کنند که بسیاری از مسائل اساسی در مذاکره را هم مورد توجه قرار ندادند، از جمله اینکه در هر توافقی باید آن توافق نامه به زبان طرفین نوشته و امضا شود و برجام هم باید به زبان فارسی هم نوشته می‌شد تا کشورهای ۱+۵ آن را امضا کنند اما در برجام فقط متن انگلیسی وجود داشت و همان یک متن انگلیسی امضا شد اما قرارداد با چین حاوی نسخه فارسی، چینی و نسخه مشترک انگلیسی است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برخی از افراد بحث واگذاری جزایر به چین را مطرح می‌کنند که دروغ محض است و مخالفان قرارداد با چین، غربی‌ها، آمریکایی‌ها و غرب گرایان داخلی هستند و طبیعی است که افرادی چون «بایدن» از این قرارداد ناراحت باشند چرا که ما بر اساس این قرارداد می‌خواهیم تحریم‌ها را بشکنیم و روابط بانکی برقرار کنیم و برای خودمان توسعه صنعتی بدون نیاز به غرب ایجاد کنیم.

دولتمردان فقط به ارتباط با غربی‌ها اهمیت می‌دهند

نبویان گفت: بنده تعجب کردم دولتمردان به ویژه وزیر امور خارجه این قرارداد را امضا کرد چرا که حدود دو سال بود که آنان اعتقادی نداشتند که ما باید با چین ارتباط داشته باشیم و آنان فقط به ارتباط با غرب اهمیت می‌دادند و غربی‌ها و به ویژه آمریکایی‌ها هم این موضوع را فهمیده بودند و بنابراین تحریم‌ها را افزایش داده و به ایران فشار وارد کردند.

وی افزود: در سال ۹۴ زمانی که رئیس جمهور چین پس از امضای برجام به ایران آمد، روحانی او را تحویل نگرفت و در بدرقه وی حضور نداشت و این مسئله باعث شد که چینی‌ها هم در چند جلسه اول برای امضای این توافقنامه به ما اعتماد نداشته باشند و در ابتدا تصور می‌کردند که تیم مذاکره کننده از طرف دولت آمده اما زمانی که گفته شد که آنان از طرف دولت نیامده بلکه از طرف نظام و رهبری آمده‌اند، شرایط تغییر کرد و ذکر این نکته هم حائز اهمیت است که علی لاریجانی هم از طرف مقام عالی رتبه کشور برای پیگیری این موضوع تعیین شد.

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: متأسفانه هنوز دولتمردان به بایدن و غربی‌ها امید دارند تا بلکه آنان برای ما کاری انجام دهند و بهتر است دولتی‌ها یک روز از خواب غفلت بیدار شوند و منافع ملت را تأمین کنند.

امضای توافق با چین بهترین کار دولت بوده است

نبویان گفت: اگر یک کار خوب به اجبار یا بدون اجبار در این دولت انجام شده باشد، امضای توافق با چین است. البته مسئولان کشور همیشه باید هوشیار باشند و با احتیاط عمل کنند تا به منافع ملت ایران مانند توافق خسارت بار برجام آسیبی وارد نشود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۹۱۰۸۰۳۰۹:۲۰:۰۷ ۱۴۰۰/۱/۲۲
اگر تفاهم نامه باچنین اینطوری است که شما می گویید، خب متن را منتشرکنید!چرا گزیده تر می گوییدحرفارا؟
ناشناس۱۹۱۱۴۸۴۱۴:۰۵:۵۸ ۱۴۰۰/۱/۲۲
مگر برجام را منتشر کردند که این قرار داد را منتشر کنند هیچ قرداد استراتژیکی بطور کامل منتشر نمی شود
ناشناس۱۹۱۱۵۴۲۱۴:۳۰:۱۰ ۱۴۰۰/۱/۲۲
بله منتشر شد.
ناشناس۱۹۱۱۶۷۴۱۵:۱۹:۴۵ ۱۴۰۰/۱/۲۲
شبهات های این قرارداد با برجام؟
ناشناس۱۹۱۰۸۰۵۰۹:۲۰:۲۲ ۱۴۰۰/۱/۲۲
کشورهای منطقه خودرو اروپایی و آمریکایی را ول کرده و خودرو چینی مونتاژ ایران می خرند! خود شما اگر تحریم ها برطرف شده و واردات خودرو آزاد شود، خودرو چینی می خرید؟
ناشناس۱۹۱۱۵۴۴۱۴:۳۰:۳۴ ۱۴۰۰/۱/۲۲
ساعت خواب الان بازار دنیا را چین گرفته
ناشناس۱۹۱۱۶۵۱۱۵:۰۹:۵۸ ۱۴۰۰/۱/۲۲
احتمالا چین را باکره جنوبی اشتباه گرفتی
ناشناس۱۹۱۱۵۹۰۱۴:۴۷:۲۲ ۱۴۰۰/۱/۲۲
پیشرفت خودروهای چینی چشمگیر بوده و در کمتر از یک دهه به کیفیت خودروهای اروپایی میرسد.
ناشناس۱۹۱۰۸۰۶۰۹:۲۱:۰۵ ۱۴۰۰/۱/۲۲
قیمن نفت فروشی به چین چگونه محاسبه می شود؟
ناشناس۱۹۱۱۳۶۲۱۳:۲۶:۰۳ ۱۴۰۰/۱/۲۲
نفت فروختن مهم نیست. انتقال پولش مهمه. همین الان 20 میلیارد دلار ایران در بانک های چینی بلاک است و به خاطر تحریم ها امکان جابجایی وجود نداره.
ناشناس۱۹۱۱۵۵۱۱۴:۳۱:۴۹ ۱۴۰۰/۱/۲۲
عزیزم با همان پول ها در چین واردات از آنها می کنید
سعیدروشن کرمانشاهی۱۹۱۰۸۱۵۰۹:۲۵:۱۵ ۱۴۰۰/۱/۲۲
ایران‌خودرووسایپا هنوز درکارتحویل خودروهای مربوط به قراردادهای سالهای قبل مانده .صحبت ازصادرات خودرو به کشورهای منطقه توهین به شعورمخاطب است.
صمصام۱۹۱۰۸۱۷۰۹:۲۶:۳۳ ۱۴۰۰/۱/۲۲
خب چین از ما 25 سال نفت خواهد خرید در ازای این نفت خریداری شده به ما چه خواهد داد ؟ خدا وکیلی به این سوال با صداقت جواب بدهید
ناشناس۱۹۱۰۸۴۸۰۹:۴۸:۱۰ ۱۴۰۰/۱/۲۲
غربگرایی دولتمردان بی تدبیر در هشت سال گذشته خسارتهای جبران ناپذیری بر ملت ایران وارد کرده است .
ناشناس۱۹۱۰۸۸۸۱۰:۱۲:۰۰ ۱۴۰۰/۱/۲۲
شما متن قرارداد را منتشر کنید مردم خودشان تصمیم بگیرند .
ناشناس۱۹۱۱۲۶۴۱۲:۵۱:۱۰ ۱۴۰۰/۱/۲۲
برای برجام شما متن را خواندید؟تصمیم گرفتید؟اینجوری توپاچمون کردن
ناشناس۱۹۱۰۹۰۰۱۰:۱۷:۳۶ ۱۴۰۰/۱/۲۲
لطفا در مورد شرایط خرید نفت توسط چین هم اطلاع رسانی کنید.
ناشناس۱۹۱۰۹۳۵۱۰:۳۶:۵۷ ۱۴۰۰/۱/۲۲
آیا سرمایه گذاری ما در چین هم هست؟ یا صادرات کالای ما به چین و اگر فقط یک طرفه آنها بیابند که خیانت است
ناشناس۱۹۱۰۹۴۳۱۰:۴۰:۲۱ ۱۴۰۰/۱/۲۲
توفق ننگین برجام که ناموس کشور را داد را با یک سند همکاری مقایسه نفرمایید
جواد۱۹۱۱۳۳۵۱۳:۱۸:۵۲ ۱۴۰۰/۱/۲۲
ناموس کشور سفره خالی و نگاه شرمگین پدر و مادری رنجور است
ناشناس۱۹۱۱۵۵۷۱۴:۳۴:۴۸ ۱۴۰۰/۱/۲۲
آن پدر در دفاع از زن و بچه اش که دست اندازی به آنها نشود چه بسا خیلی کارها می کند حتی به قیمت گشنگی کشیدن یا بالاتر جان دادن در ضمن مشکلات داخلی را درست کنید و نه ربط دادن آن به خارجی ها
ناشناس۱۹۱۱۶۲۷۱۵:۰۱:۴۵ ۱۴۰۰/۱/۲۲
وقتی دشمن به تو حمله کرد ميفهمي
ناشناس۱۹۱۱۷۷۰۱۶:۱۸:۵۸ ۱۴۰۰/۱/۲۲
لطفا گشنه بودن را با دادن ناموس کشور یکی نفرمایید
ناشناس۱۹۱۰۹۵۴۱۰:۴۲:۳۷ ۱۴۰۰/۱/۲۲
لطفا بفرمایید آیا چین پول نفتی که از ما می خرد را می دهد؟!!!! چین بین مراوده با غرب و متهدان امریکا و ایران هرگز ما را انتخاب نخواهد کرد. و در قبال دریافت نفت نیروهای خود را می فرستد تا در کشور ما پروژه انجام دهند . چرا خودروسازهای چینی از ایران خارج شدند .
ناشناس۱۹۱۰۹۷۶۱۰:۵۲:۰۹ ۱۴۰۰/۱/۲۲
فروختن نفت مهم نيست . مهم اينه كه پولش رو ميده بهتون؟
ناشناس۱۹۱۱۴۷۰۱۴:۰۲:۱۳ ۱۴۰۰/۱/۲۲
کالا میده که صنایع داخلی را نابود کنه!
علی۱۹۱۰۹۸۱۱۰:۵۵:۰۲ ۱۴۰۰/۱/۲۲
۲۵ سال نفت بخرد بسیار عالی ، ولی با چه شرایطی با چه تخفیفی ؟؟؟ چه امتیازاتی برای چین وجود داره که ما را انتخاب کنه ؟
علی۱۹۱۱۰۰۱۱۱:۰۳:۰۷ ۱۴۰۰/۱/۲۲
چین هم در تمام تبلت ها ی خود از پردازنده ها و چیپست های امریکایی استفاده میکنه ای ام دی و اینتل و کوالیکام هیچ پردازنده ای دیگری وجود نداره بعنی چیزی که چین خودش از امریکا وارد میکنه ما از چین میخریم ؟؟؟؟ حاکمیت بر فضای مجازی با تکنولوژی غیر بومی ؟؟؟؟؟؟
ناشناس۱۹۱۱۰۴۳۱۱:۲۱:۲۴ ۱۴۰۰/۱/۲۲
جناب آقای حجت‌الاسلام سید محمود نبویان مشکل خود قرارداد همکاری 25 ساله با چین نیست بلکه مسئله این است که مردم نمی دانند مسئول تبعات مثبت ومنفی این قرارداد کیست. همانطوری که تبعات منفی افزایش سه برابری قیمت بنزین را تا به امروز کسی نپذیرفته است.
ناشناس۱۹۱۱۱۴۴۱۱:۵۶:۵۷ ۱۴۰۰/۱/۲۲
مهم این است که قیمت نفت فروخته شده چقدر باشد و چین پول نفت ایران را چگونه پرداخت کند؟
سعید۱۹۱۱۲۸۶۱۳:۰۰:۲۴ ۱۴۰۰/۱/۲۲
با کلمات بازی نکنید ایران موظف است نفت مورد نیاز چین را تأمین کند
مرضي جون۱۹۱۱۳۰۳۱۳:۰۶:۲۳ ۱۴۰۰/۱/۲۲
مهم اينه ك نهايتا چه نفعي ب حال ملت داره ايا ما هم ارامشو حس خواهيم كرد؟
محمد خدری۱۹۱۱۳۲۰۱۳:۱۵:۳۱ ۱۴۰۰/۱/۲۲
سلام لطفا مطلبی در مورد نحوه بکارگیری نیروی انسانی در قرارداد ایران و چین هم در اینجا بنویسید !
ناشناس۱۹۱۱۵۶۰۱۴:۳۶:۱۸ ۱۴۰۰/۱/۲۲
وقتی چیزی وجود ندارد چی را بررسی کنند؟
محمد۱۹۱۱۷۴۰۱۶:۰۰:۱۱ ۱۴۰۰/۱/۲۲
آقای نبویان شاهنامه آخرش خوشه
ناشناس۱۹۱۱۸۳۵۱۶:۳۷:۴۳ ۱۴۰۰/۱/۲۲
چین تا ۲۵ سال از ما نفت می‌خرد 1. با چه قیمتی ؟ 2. پول اون رو به چه شکلی پرداخت می کنن.
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. بازداشت ۲ زن ضارب افغانستانی در شهریار

  2. کشوری که درس عبرت شد!

  3. «دیگر مسائل» یعنی چه؟!

  4. متولی و حرمت امامزاده!

  5. شمارش معکوس آغاز شد!

  6. رویابینی در سیاست خارجی !

  7. جرم «کریمی» فراموش‌شدنی نیست

  8. سیاست شادکامی و اتفاقات شهریور ۱۴۰۱

  9. حق همیشه با سرمایه دار است؟!

  10. نقشه دشمن را کامل نکنید!

  11. عراقچی نقل قول‌های منتسب به رئیس‌جمهور را تکذیب کرد

  12. کارگران مشغول آسیب دیدن‌اند!

  13. بازی تبلیغاتی اسرائیل

  14. اسرائیل؛ از چاله به چاه!

  15. یوسف پزشکیان: به نیویورک نرفتم

  16. حزب الله از نفس نمی افتد

  17. تحلیلی درباره حکم رهبری برای مخبر/ واکنش ظریف به حاشیه‌سازی درباره سخنان پزشکیان

  18. قیمت تمام شده بنزین در کشور چقدر است ؟

  19. وزیر دفاع: بر بهبود وضعیت خدمتی سربازان متمرکز شده‌ایم

  20. خبر وزیر ارتباطات درباره تلاش برای رفع فیلترینگ/ توضیحات مومنی درباره انتخاب استانداران اهل‌سنت

  21. نامه سیدحسن خمینی به سیدحسن نصرالله: مهیای آنم همراهتان باشم

  22. روایت ظریف پیرامون صوتی که از پزشکیان منتشر شد

  23. پیام پزشکیان به پادشاه و ولیعهد عربستان

  24. طالبان: در حال مذاکره با ایران برای حل مشکل مهاجران هستیم

  25. توضیحات کمیته امداد درباره خودکشی یک دختر در ساختمان اداری این نهاد

آخرین عناوین