ابداع یک روش غیرتهاجمی برای شناسایی لخته خون در قلب

گروه سلامت الف،   4000812049

پژوهشگران آمریکایی، یک روش غیرتهاجمی تصویربرداری ابداع کرده‌اند که می‌تواند لخته‌های خون را در قلب بیماران پیدا کند.

ابداع یک روش غیرتهاجمی برای شناسایی لخته خون در قلب

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از ساینس‌دیلی، "فیبریلاسیون دهلیزی" (Atrial fibrillation)، یک بیماری شایع است که می‌تواند به ایجاد لخته در قلب بیانجامد. این لخته ممکن است از جای خود خارج شود، به سمت مغز حرکت کند و احتمالا به بروز سکته منجر شود. برای شناسایی این لخته‌ها باید بیماران در حالت بیهوشی ملایم قرار بگیرند و لوله‌ای در گلوی آن‌ها قرار داده شود. پژوهشگران "بیمارستان عمومی ماساچوست" (MGH)، یک ماده حاجب هدفمند را برای شناسایی و تصویربرداری غیرتهاجمی از این لخته‌ها ابداع و آزمایش کرده‌اند.

"دیوید سوسنوویک" (David Sosnovik)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این ماده حاجب، لخته‌های خون را در هر نقطه از بدن و نه فقط در قلب پیدا می‌کند و به آن‌ها متصل می‌شود و لخته‌ها را مانند یک ستاره درخشان در آسمان شب، قابل تشخیص می‌کند. این کار از برخی جهات، شبیه به انجام دادن یک جستجوی هوشمند با موتور جستجویی مانند گوگل است که در آن، عبارات مورد استفاده، جستجو را هدایت می‌کنند. ما ماده حاجب را به یک رگ محیطی کوچک تزریق می‌کنیم تا در سراسر بدن انسان به دنبال لخته بگردد.

اگر ماده حاجب نتواند هیچ لخته‌ای را پیدا کند، به سرعت از بدن دفع می‌شود، اما اگر لخته‌ای را پیدا کند و به آن متصل شود، پزشکان می‌توانند آن را با یک روش تصویربرداری موسوم به "برش‌نگاری با گسیل پوزیترون" یا "پت اسکن" (PET scan) تشخیص بدهند.

سوسنوویک و همکارانش ابتدا نحوه واکنش ماده حاجب را در هشت داوطلب سالم بررسی کردند. ماده حاجب پس از تزریق، ابتدا در بدن پایدار بود و سپس طی چند ساعت از بافت‌ها پاک شد و نشان داد که بی‌خطر است. سپس پژوهشگران، این ماده حاجب را برای بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی که برخی با لخته در قلب و برخی بدون لخته بودند، تجویز کردند. آزمایش‌های تصویربرداری قلب، سیگنال‌های روشنی را در بیماران دارای لخته نشان داد که در بیماران بدون لخته دیده نمی‌شد.

سوسنوویک ادامه داد: بدیهی است که پیش از کاربرد بالینی این ماده حاجب، باید بررسی‌های بیشتری انجام شود، اما این پژوهش، گام مهمی به شمار می‌رود. نکته مهم این است که ماده حاجب هوشمند را می‌توان برای شناسایی لخته‌ها در هر نقطه از بدن مورد استفاده قرار داد.

سوسنوویک تاکید کرد که ماهیت چندرشته‌ای این پروژه، برای موفقیت آن بسیار مهم است. وی بر نقش مهم دانشمندانی مانند "پیتر کاراوان" (Peter Caravan) تاکید کرد که این ماده حاجب را ابداع کرده و توسعه داده است.

کاراوان گفت: این ماده حاجب، در آزمایشگاه من و توسط گروهی از شیمی‌دانان و زیست‌شناسان و با حمایت "موسسه ملی قلب، شش، و خون آمریکا" (NHLBI) ابداع شد. بسیار خوشحال‌کننده است که سال‌ها تلاش، با ابداع یک کاوشگر ویژه به ثمر رسیده است و تاثیر واقعی بر سلامت انسان دارد.

"دیوید ایزکویردو گارسیا" (David Izquierdo Garcia)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما نه تنها برای نخستین بار از یک کاوشگر مولکولی جدید در انسان استفاده کرده‌ایم، بلکه یکی از نخستین پژوهش‌هایی را انجام داده‌ایم که مزایای اسکنر‌های یکپارچه "پت-ام‌آرای" (PET-MRI) را به طور کامل بررسی می‌کند.

"سیپریان کاتانا" (Ciprian Catana)، از پژوهشگران این پروژه گفت: کار کردن در "مرکز تصویربرداری زیست‌پزشکی مارتینوس" (Martinos Center for Biomedical Imaging) و عضویت در گروه‌های چندرشته‌ای که برای توسعه و به کار گرفتن فناوری‌های پیشرفته تصویربرداری با یکدیگر همکاری می‌کنند، یک افتخار است. ما نخستین گروه در آمریکا بودیم که یک اسکنر کاملا یکپارچه پت-ام‌آرای را به کار گرفتیم و نقش مهمی در پیشرفت و استفاده بالینی این دستگاه داشته‌ایم.

این پژوهش، در مجله "JACC: Cardiovascular Imaging" به چاپ رسید.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. مطالبه‌ای که در حال به‌ثمر نشستن است

  2. مردم از نفس افتاده و چرتکه بنزینی دولت ها

  3. فهرست بلندبالای «غیر منطقی» ها

  4. نکته‌ای برای دارندگان شناسنامه قدیمی | مدارک لازم برای تعویض شناسنامه

  5. انتقاد کیهان از دستور پزشکیان/ واکنش‌های مختلف به حضور پسر عارف در جلسات دولتی/ نگرانی پیرامون سخنگوی دولت چهاردهم

  6. هیچ منطقی وجود ندارد که بنزین را با دلار آزاد بخریم و با یارانه به مردم بفروشیم

  7. بازگشت ظریف به دولت / روایت طیب‌نیا از اولویت اقتصادی دولت

  8. بازوی اطلاعاتی وزیر راه و شهرسازی را قطع نکنید

  9. نیامده، شاخ و شانه می کشد!

  10. وقتی آمریکا جا می ماند

  11. رهبر انقلاب: آقای رئیس جمهور برای انتخاب وزیران با من مشورت کردند/ در هوش مصنوعی باید به لایه های زیر ساختی برسیم

  12. پزشکیان: همه اساتیدی که اخراج کردند را بازگردانید

  13. آینده بازار مسکن چگونه خواهد بود؟

  14. فرصتی طلایی پشت دیوار کمبود پزشک

  15. یک اولویت مهم اما مغفول در حکمرانی ایرانی

  16. دولت چهاردهم گفتمان بسازد

  17. علت اصلی سقوط بالگرد شهید رئیسی اعلام شد

  18. اعلام جرم علیه یک کارگردان و یک بازیگر سینما به دلیل «کشف حجاب»

  19. بازداشت پنج افسر نیروی انتظامی در رابطه با فوت یک متهم

  20. چرا عراقچی از مرگ برجام سخن گفت؟/ توصیه مشفقانه روزنامه اصولگرا به همتی

  21. نظرات برگزیده مخاطبان الف: ملت اوکراین بازنده بزرگ جنگ اوکراین‌اند/ در مذاکرات جدید هسته‌ای باید به توافق متوازن برسیم

  22. دولت «دیده بان» یا دولت «آتش نشان»؟!

  23. بازیگر پشت پرده در بازداشت مدیر تلگرام

  24. رئیس‌جمهور در اولین گفت‌وگوی تلویزیونی؛ برخورد با مردم ربطی به تحریم ندارد

  25. یک پیشنهاد درباره سارق خیابان استاد معین/ واکنش رسانه‌های اصولگرا به سخنان رهبری درباره رای مجلس به کابینه

آخرین عناوین