طرز تهیه بورک ماکارانی

گزارش بازرگانی، 310603،   4030412029

قبل از اینکه طرز تهیه بورِک ماکارونی را به شما آموزش دهیم، بد نیست کمی درباره غذای بورک صحبت کنیم. بورک که حتما باید با کسره حرف «ر» تلفظ شود، غذایی محبوب و میان‌وعده‌ای جذاب در کشور ترکیه است که در نقاطی مانند اروپای شرقی، مدیترانه، قفقاز، بالکان، مشرق زمین و همین‌طور آسیای غربی طرفداران خاص خود را دارد؛ وعده‌ای لذیذ که اخیرا جایگاه خود را در سفره‌های ایرانی هم پیدا کرده است.

بورک در اصل از ترکیب خمیر یوفکا یا خمیر فیلو و مواد پرکننده تهیه می‌شود. شما می‌توانید بورک‌ها را هم در فر بپزید و هم در روغن سرخ کنید. البته بورک‌ها انواع و اقسام گوناگونی دارند که ما در ادامه قصد داریم بورک ماکارونی را آماده کنیم.

طرز تهیه بورک ماکارانی

برای تهیه بورک ماکارونی، همان‌طور که از نام این غذا مشخص است، به ماکارونی نیاز داریم. بهتر است ماکارونی فرمی انتخاب کنید تا در تهیه بورک مشکلی برای شما ایجاد نشود.

مواد لازم برای تهیه بورک ماکارونی

خمیر یوفکا: دو عدد

پنیر سفید نیم‌چرب: ۴۵۰ گرم

کره: 3 قاشق غذاخوری

ماکارونی: بیشتر از نصف یک پاکت

جعفری: به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه سس بورک ماکارونی

تخم‌مرغ: ۳ عدد

روغن مایع: نصف استکان

شیر: 2 لیوان

نمک: یک قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای تهیه رویه بورک ماکارونی

کره: 1 الی 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه بورک ماکارونی

مرحله اول: در قدم اول برای تهیه بورک ماکارانی باید قابلمه‌ای را انتخاب کنید و درون آن آب بریزید. میزان آب به اندازه نصف قابلمه باشد. بعد از به جوش آمدن آب، ماکارونی‌ را درون آب بریزید و کمی روغن و زردچوبه به آن‌ اضافه کنید تا از به هم چسبیدن ماکارونی‌ها به یکدیگر جلوگیری شود. در صورت تمایل می‌توانید کمی نمک هم در قابلمه بریزید تا ماکارونی‌های شما سریع‌تر نرم شوند.

مرحله دوم: بعد از اینکه ماکارانی‌ها نرم شدند، در گام بعدی آن‌ها را آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم: حالا آماده تهیه سس بورک ماکارانی شوید. برای تهیه سس، تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی بشکنید و خوب هم بزنید. سپس شیر، روغن مایع و نمک را به آن اضافه کنید و این ترکیب را مجددا هم بزنید.

مرحله چهارم: جعفری‌ها را بعد از تمیز کردن و شستن، ساطوری خرد کنید. حالا ماکارونی آبکش‌شده را در کاسه‌ای بریزید و در حالی‌که هنوز کاملا سرد نشده است، کره آب‌شده را به آن اضافه کنید. ماکارونی را خوب هم بزنید. جعفری‌های ساطوری‌شده را نیز به ماکارانی و کره اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید. در ادامه می‌توانید کمی پنیر کم‌نمک هم روی این ترکیب بریزید و خوب با بقیه مواد ترکیب کنید.

مرحله پنجم: در مرحله بعدی ظرفی پیرکس را آماده کنید. سپس کف ظرف را به خوبی چرب کنید. یک لایه خمیر یوفکا در ظرف پهن کنید و لبه‌های آن را خارج از ظرف برگردانید. ترکیب ماکارونی، کره و جعفری را بر روی خمیر یوفکا بریزید و خوب سطح ماکارانی را صاف کنید. بعد از آن سسی را که آماده کرده‌اید، بر روی ماکارونی‌ها بریزید. حالا لبه‌های بیرونی خمیر یوفکا را به سمت داخل ظرف برگردانید و سطح ماکارونی را کامل با لبه‌های خمیر یوفکا بپوشانید. سپس یک یا دو قاشق کره روی سطح خمیر یوفکا بریزید.

مرحله ششم: در گام بعدی مجددا یک خمیر یوفکا را بر روی خمیر قبلی قرار دهید، لبه‌ها را از ظرف خارج کنید. بقیه ماکارانی را درون خمیر یوفکای دوم بریزید. حالا سس را اضافه کنید. لبه‌ها را برگردانید و دوباره بر روی لبه‌ها یک یا دو قاشق غذاخوری کره بریزید.

مرحله هفتم: در گام آخر هم می‌توانید کره را به قطعات کوچک‌تر خرد کنید و به‌صورت نامنظم بر روی لایه آخر خمیر یوفکا قرار دهید. البته به جای ظرف پیرکس می‌توانید از سینی فر (اگر لبه بلندی دارد) استفاده کنید.

مرحله هشتم: در ادامه بهتر است در حین انجام مراحل تهیه و آماده‌سازی بورک ماکارونی، فر خود را چند دقیقه زودتر روشن کنید. اگر فر شما گازی است، آن را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید و اگر از فر برقی استفاده می‌کنید، می‌توانید بورک ماکارونی خود را با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد تهیه کنید.

مدت زمان مورد نیاز برای پخت بورک ماکارونی در فر به اندازه‌ای است که کره‌ها آب شوند و سطح رویه بورک شما طلایی شود. تمام مواد از قبل پخته هستند و نیازی نیست که مدت زمان زیادی بورک ماکارونی را در فر قرار دهید.

نکته پایانی برای تهیه بورک ماکارونی

شما به راحتی می‌توانید این غذا را در تابه و بر روی اجاق گاز هم تهیه کنید. کافی است که تابه‌ای مناسب با لبه‌های متوسط را انتخاب کنید و تمام مراحل را به جای اجرا کردن درون ظرف پیرکس یا سینی فر، درون تابه اجرا کنید. در آخر هم سطح بورک را با تکه‌های کره تزیین کنید و درب تابه را ببندید.

شعله و حرارت باید متوسط باشد تا سطح زیرین بورک به آرامی پخته و برشته شود. بعد از اینکه لایه زیرین برشته شد، بورک را برگردانید تا رویه آن هم به‌صورت ترد و برشته درآید. اگر بورک شما کمی چرب بود، می‌توانید آن را قبل از سرو روی لایه‌ دستمال کاغذی قرار دهید تا چربی اضافی آن گرفته شود. به این ترتیب بورک شما آماده است.

بورک ماکارانی؛ مناسب دورهمی‌های دوستانه

بورک ماکارونی غذای ساده‌ای است که همه افراد خصوصا کودکان آن را دوست دارند. نکته جالبی که باید به آن اشاره کنیم، این است که گاهی اوقات تهیه برخی از غذاها، تکراری و خسته‌کننده است؛ به همین دلیل شما با کمی تغییر می‌توانید همان غذاها را جذاب‌تر و لذیذتر آماده کنید.

بورک ماکارونی هم یکی از همین غذاهایی است که با کمی خلاقیت و تغییر در مواد اولیه و طرز تهیه می‌تواند به غذایی جذاب و دوست‌داشتنی تبدیل شود. حتی شما می‌توانید برای لایه‌های میانی بورک از گوشت چرخ‌کرده، مرغ، سویا یا سبزیجات هم استفاده کنید. درواقع همه چیز به ذائقه شما بستگی دارد. این طرز تهیه، شیوه پایه و اصلی تهیه بورک ماکارونی بود که به‌طور معمول تهیه و سرو می‌شود.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. آرای تعیین کننده قالیباف

  2. خاندوزی: رشد نقدینگی در دولت سیزدهم به پایین‌ترین میزان ۶۲ سال گذشته رسید

  3. رهبر انقلاب: مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری خیلی مهم است/ مشارکت مردم برای نظام جمهوری اسلامی، پشتوانه است

  4. حمایت خانواده شهید رئیسی از سعید جلیلی

  5. واکنش سخنگوی دولت به نمایش نموداری از تورم در مناظره انتخاباتی

  6. هشدار باقری به اسرائیل/ واکنش وحیدی به اظهارات پزشکیان/ انتقاد اژه‌ای از بی‌اخلاقی در انتخابات

  7. شکایت ستاد سعید جلیلی از فرد هتاک در مرند

  8. جلیلی: شهید رئیسی تورم ۶۰ درصد را پایین آورد

  9. پزشکیان: به قدرت برسم حل مشکلات کولبران را پیگیری می کنم

  10. جلیلی: وقتی می‌گوییم برنامه‌تان چیست، می‌گویند برنامه مهم نیست!

  11. جلیلی: عده‌ای به نداشتن برنامه افتخار می‌کنند

  12. توضیحات جبلی درباره‌ی نوع سوالات دو مناظره اخیر

  13. ۲ نکته در مورد هشدار جدید ایران به صهیونیست ها

  14. پزشکیان: هیچ وقت به مردم دروغ نمی‌گویم/ نتوانیم به قول‌ها عمل کنیم از سیاست خداحافظی می‌کنیم

  15. پزشکیان: کاری می‌کنم تا جوانان دیگر حسرت خارج را نخورند

پربحث‌های هفته

  1. علل کاهش مشارکت/ چند روایت از علت شکست قالیباف/ حمله رسایی به پزشکیان

  2. مشارکت ۴۰ درصدی چه معنایی دارد؟

  3. انتخابات به دور دوم کشیده شد/ اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری

  4. انصراف زاکانی و قاضی‌زاده لازم اما ناکافی

  5. یخ مناظره ها بالاخره آب شد!

  6. زاکانی انصراف داد

  7. بیانیه مهم قالیباف: همه باید برای انتخاب آقای جلیلی تلاش کنیم

  8. انتخابات ایران؛ جلوه ای از یک درختِ تنومند

  9. تحلیلی کوتاه بر انتخابات روز جمعه

  10. بازنگری کنید

  11. نیازهای توسعه‌ای ایران بازی چند جانبه را می‌طلبد

  12. پزشکیان: صدای بی‌صدایان هستم/ دروغ نمی‌گویم

  13. با نظرات کارشناسان اطراف «پزشکیان» آشنا شوید

  14. جلیلی خوب مناظره نکرد اما پزشکیان فاجعه بود

  15. تازه‌ترین نظرسنجی انتخاباتی ایسپا منتشر شد

  16. آرای تعیین کننده قالیباف

  17. جلیلی: من روی «همه» مردم ایران حساب باز کرده‌ام

  18. شوک سنگین نظرسنجی‌ها!

  19. خسارت سالانه ۵۰ میلیارد دلاری یک چالش مهم به ایران

  20. سرنوشت آرای قالیباف/ هشدار خرازی به اسرائیل/ تذکر عباس عبدی به هواداران پزشکیان

  21. حمله شریعتمداری به ظریف/ توضیحات بهادری جهرمی درباره حمایت از جلیلی

  22. مواضع پزشکیان و جلیلی در چند سطر

  23. گزارش الف از فرایند برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

  24. قاضی‌زاده: ‌لیبرال‌های داخلی ‌چشم‌‌ به دست خارجی‌ها دا‌رند

  25. ظریف: من به نوبه خودم اعلام می‌کنم مردم عزیز ایران من شرمنده ام

آخرین عناوین