کلانتری: مخالفان تراریخته دلایل علمی ندارند/شرط شماره‌گذاری خودروهای تولید ۹۹

گروه اجتماعی الف،   3990713133 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

معاون رئیس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست می‌گوید که افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون می‌تواند تا ۸ درصد تلفات کرونایی را بیشتر کند.

کلانتری: مخالفان تراریخته دلایل علمی ندارند/شرط شماره‌گذاری خودروهای تولید ۹۹

به گزارش ایسنا، عیسی کلانتری در برنامه پایش سیما، با اشاره به این‌که در حال حاضر دغدغه ما سرد شدن هوا و به‌دنبال آن افزایش تعداد روزهای آلوده است، اظهار کرد: متاسفانه امسال آلودگی هوا با شیوع بیماری کرونا مصادف شده است و بر اساس مقالات علمی هر واحد افزایش در غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون، ۸ درصد تلفات بیماران کرونایی را بیشتر می‌کند و حتی در برخی مقالات این رقم ۱۵ درصد است.

وی ادامه داد: از این‌رو ما باید در فصل سرما تکلیف خود را با خودروهای دیزلی، کامیون‌ها، اتوبوس‌ها و نیروگاه‌هایی که از مازوت استفاده می‌کنند روشن کنیم و این موارد را نیز به رییس جمهوری منعکس کرده‌ایم. نیروگاه‌های اطراف شهرهای بزرگ در فصل سرما نباید از مازوت استفاده کنند و ورود کامیون‌ها باید به شهرهایی مانند تهران ممنوع شود، چراکه آلایندگی بسیار بالایی دارند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این‌که در کشور حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار دستگاه خودروی دیزلی وجود دارد، تصریح کرد: این خودروهای آلاینده در کنار نیروگاه‌هایی که از مازوت استفاده می‌کنند ۸۰ درصد علت آلودگی هوا هستند بنابراین باید تمهیدات لازم اندیشیده شود.

کلانتری در ادامه این برنامه ضمن اشاره به وقوع آتش‌سوزی‌های مکرر در جنگل‌ها و مراتع کشور طی تابستان امسال، اظهار کرد: بخشی از آتش‌سوزی‌های جنگل‌ها طبیعی و بخشی دیگر غیرطبیعی است. گاهی اوقات رعد و برق سبب وقوع آتش در جنگل‌ها می‌شود، برای مثال آتش‌سوزی‌ در جنگل‌های کالیفرنیا به این علت بوده است ولی در کشور ما آتش‌سوزی‌های طبیعی کم رخ می‌دهد.

خسارت آتش‌سوزی‌های جنگلی قابل اغماض است

به گفته کلانتری عمده آتش‌سوزی‌های جنگلی ما در منطقه زاگرس به دلیل اختلافات قومی قبیله‌ای است و مردم باید خیلی مراعات کنند. در کل طی امسال حدود ۲۳۰۰ هکتار از نواحی جنگلی و ۱۹ هزار هکتار از مراتع ما در آتش‌سوزی‌ها سوخته است. این در مقابل ۱۳ میلیون هکتار جنگل قابل اغماض است.

شرط شماره‌گذاری خودروهای تولید ۹۹

معاون رییس‌جمهور در بخشی دیگر از این برنامه تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست تنها در صورت ارتقای استاندارد خودروهای تولیدی سال ۹۹ به یورو ۵ به آن‌ها مجوز خواهد داد. خودروساز نباید خودروهای تولیدی قبل از سال ۹۹ را با عنوان خودروهای ۹۹ عرضه کند.

انتقاد از طرح مجلس برای حذف سهم محیط زیست از عوارض آلایندگی

کلانتری در ادامه ضمن اشاره به طرح مجلس برای حذف سهم محیط زیست از عوارض آلایندگی، گفت: در قانون مالیات آمده است که واحدهای آلاینده یک درصد از فروش خود را به عنوان عوارض آلایندگی و جریمه پرداخت کنند تا در اختیار محیط زیست قرار گیرد. این رقم سالانه حدود ۳ تا ۴ هزار میلیارد تومان می‌شود. در حال حاضر شمال کشور زیر پسماند مدفون شده است و بیشتر کارخانه‌های درجه دو و سه فاضلاب خود را بدون تصفیه رهاسازی می‌کنند. قرار بود که ما با استفاده از سهم خود از عوارض آلایندگی این مشکلات را برطرف کنیم.

به گفته وی قرار بود که سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس بودجه‌ای که از طریق عوارض آلایندگی در اختیار دارد، تمام صنایع آلاینده کشور را با همکاری دانشگاه‌ها پایش کند. این در حالی‌است که اکنون حدود ۷ درصد این صنایع پایش می‌شود و اگر طرح مجلس تصویب شود تمام این برنامه‌ها از بین می‌رود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: متاسفانه این پول در اختیار دستگاه‌هایی از جمله استانداری‌ها قرار می‌گیرد تا برای بهبود وضعیت محیط زیست استان‌ها هزینه شود اما تا امروز یک ریال برای محیط زیست از این محل هزینه نشده است.

تمام روغن نباتی، سویا و ذرت وارداتی در کشور تراریخته است

وی در ادامه ضمن اشاره به محصولات تراریخته گفت: این محصولات امروز بخشی از مواد غذایی جهان را تامین می‌کند. تقریبا تمام روغن‌های نباتی، سویا و ذرت وارداتی در کشور تراریخته است ولی به محققان خودمان اجازه نمی‌دهیم که تحقیقات خود در این زمینه را تکمیل کنند.

کلانتری ادامه داد: بر اساس مطالعات من و نظر وزارت بهداشت، مصرف روغن‌های محصولات تراریخته مشکلی برای انسان ندارد. اما جنگ و دعوای‌های بی‌موردی در این زمینه است. در دنیا ۲۱۰ میلیون هکتار زیر کشت تراریخته است این میزان بیش از ۳۰ برابر کشت زیر آبی ما در کشور است. همچنین مخالفان تراریخته دلیل علمی برای مخالفت ندارند.

بیشتر بخوانید؛ چرا باید محصولات غیرتراریخته مصرف کنیم؟

معاون رییس جمهور در بخش پایانی این برنامه با بیان این‌که "به شخصه من موافق افزایش قیمت بنزین بودم چراکه مصرف سرانه بنزین در کشور ما تقریبا از همه کشورهای جهان بالاتر است"، توضیح داد: یا باید واردات خودرو آزاد شود یا خودروهای ساخت داخل استانداردهای بهتری داشته باشند. در همه دنیا خودرو ارزان است و بنزین گران؛ اما در ایران این موضوع برعکس است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۶۲۷۱۹۶۲۳:۵۹:۴۲ ۱۳۹۹/۷/۱۳
همه دنیا میگن تراریخته مضره برا بشریت اینا انگاری سود میبرن از واردات تراریخته!
ناشناس۱۶۲۷۲۲۲۰۰:۲۶:۰۴ ۱۳۹۹/۷/۱۴
کل دنیا الان دیگه رو آوردن به محصولات ارگانیک برای سالم ماندن ما تازه تو اینکه دلایل علمی وجود ندارد( به خاطر سود) گیر کردیم. کلا 100 سال از دنیا عقبیم همیشه
علی۱۶۲۷۳۱۸۰۳:۵۸:۳۱ ۱۳۹۹/۷/۱۴
موافقان تراریخته چه منفعتی دارند؟
ناشناس۱۶۲۷۴۴۴۰۹:۰۴:۴۵ ۱۳۹۹/۷/۱۴
دلیل پولدار شدن شما همان تراریخته است
ناشناس۱۶۲۷۶۰۷۱۰:۴۳:۴۲ ۱۳۹۹/۷/۱۴
اصلا به مخالفان اجازه اظهار نظر میدید؟؟؟؟؟؟
ناشناس۱۶۲۷۷۰۴۱۱:۳۵:۳۴ ۱۳۹۹/۷/۱۴
در تمام دنیا بخصوص کشورهای اروپایی درباره مصرف مواد تراریخته اخطار میدن اینجا جناب کلانتری ازش دفاع میکنه.چه خبر از کاوه جونت و اون تیم جاسوسی اش!؟
ناشناس۱۶۲۷۸۶۰۱۳:۱۳:۵۰ ۱۳۹۹/۷/۱۴
آسیب تالاب انزلی بهترین دلیل عدم استفاده از محصولات تراریخته
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. طرح برخورد با تخلفات شیشه دودی و تخلفات پلاک آغاز شد

  2. لاوروف: ارمنستان مانع گشایش کریدور زنگزور است

  3. تصمیم پوتین برای گرفتن «انتقام سخت» از اوکراین

  4. شکست یک روایت اصلاح طلبانه

  5. نظرات برگزیده مخاطبان الف: اینترنت بدون فیلتر، زمینه مطالبه‌گری است/ پلیس باید مطابق ضوابط و دستورالعمل‌ها اقدام کند

  6. چرا انتقام‌جویی ایران از رژیم صهیونیستی هنوز انجام نشده است؟

  7. لطفا این جمله را دیگر تکرار نکنید!

  8. تهدید بزرگ یا فرصتی مغتنم؟!

  9. کیهان: جناب پزشکیان! اظهارات خلاف واقع دیروزتان را اصلاح کنید

  10. پای صحبت پزشکی که از بالاترین حقوق در آمریکا گذشت و به ایران بازگشت

  11. فقط وقت کشی و ژست !

  12. مراقب تکرار فرجام برجام باشیم!

  13. پشت پرده تحرکات نظامی اوکراین در خاک روسیه چیست؟

  14. حاکم اصلی آمریکا کیست؟!

  15. عدالت کاغذی!

  16. واکنش ها به خداحافظی ضرغامی از وزارت میراث

  17. چرا رژیم‌ صهیونیستی بر آتش جنگ می دمد؟!

  18. هدف پزشکیان از بیان نظر رهبر انقلاب درباره وزرا در جلسه رای اعتماد چه بود؟

  19. پیش‌بینی سلیمی‌نمین از به حاشیه رفتن تندروها/ آخرین وضعیت پرونده چای دبش و برخورد فراجا با دو دختر بی‌حجاب

  20. تمجید رسانه اصولگرا از عارف/ روایت دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی از مشکلات فیلترینگ/ توصیه باهنر به نمایندگان مجلس

  21. همراهی مجلس با دولت وفاق ملی/ کنایه‌های واعظی به اصلاح‌طلبان

  22. از حقوق پایین کارمندان خجالت می‌کشم | قضات تازه کار به اندازه کرایه منزل شان دریافتی ندارند

  23. موسسه گوته در تهران پلمب شد

  24. بدون تعارف با نوۀ دکتر مصدق

  25. توضیح عراقچی درباره مرگ برجام/ پاسخ عباس عبدی به انتقادات از نطق پزشکیان در دفاع از کابینه

آخرین عناوین